NIKOLA VILIC Cropix
RIMČEVI U SJAJNOM NIZU

Splićani gostuju kod Dinama: ‘Igraju na fizikalije, ali ako nametnemo svoj ritam nećemo imati problema‘

Dinamo je iskusna momčad koja je generalno ostala neizmijenjena, kaže Rimac
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 24. listopad 2024. 23:19

Svaki novi vikend u košarkaškoj sezoni donosi novi “NBA program”. Košarkaše Splita ovaj put čekaju utakmice s Dinamom u Zagrebu i Borcem u Čačku u petak i nedjelju. Prvi je na rasporedu Dinamo, na Gripama idu utakmicu po utakmicu naprosto jer je to jedino rješenje. U domaćem su prvenstvu neporaženi i suvereno prolaze sve prepreke. Ove sezone se puno dobiva na pristup i fokus. Kad su te dvije stvari na nivou onda kvaliteta više koju Žuti posjeduju u odnosu na većinu protivnika u domaćoj ligi lakše dođe do izražaja. Posljednja je na Gripama stradala Šibenka.

Rimac je sa svojim stožerom dobro skautirao Dinamo i zna kakva ga utakmica očekuje.

- Dinamo je iskusna momčad koja je generalno ostala neizmijenjena, s istim igračima koji su igrali i prošle godine. Možda ih je malo poremetila Europa, ali su sada ipak u svom ritmu - kaže trener Žutih koji vjeruje svojim igračima.

- Moramo biti ozbiljni, energični i koncentrirani i onda ne bismo trebali imati problema, ali igramo protiv iskusnih igrača i morat ćemo pripaziti.

image
NIKOLA VILIC Cropix

Kazao je Rimac par riječi i o stanju u momčadi

- Tišma će još neko vrijeme pauzirati, ali vratio se Benson. Još nije na 100 posto, osjeti se da lateralne kretnje nisu kakve su bile prije ozljede. Zglob je specifičan kod visokih igrača i uvijek se oni vraćaju sporije. Idemo dan po dan, ove sezone imamo širi roster pa se ne osjeti toliko kada netko izostaje.

Dok Benson ne uhvati pravi ritam u njemu bi trebao ostati Vito Kučić koji ove sezone igra u sjajnoj formi. Posebno je ubitačan njegov vanjski šut, a evo što on kaže o Dinamu:

- Iskusna momčad koja je ostala na okupu i dovela nekoliko novih igrača. Igraju fizičku košarku, ali ako mi nametnemo svoj ritam mislim da nećemo imati problema - pun je samopouzdanja Kučić, ali isto tako napominje jednu stvar

image
NIKOLA VILIC Cropix

- Imamo težak raspored i stvarno moramo ići utakmicu po utakmicu na pobjedu.

Split je, ruku na srce, kvalitetnija ekipa i veliki je favorit u ovom dvoboju, ali uvijek stoji ona da se to mora potvrditi na parketu.

Linker
24. listopad 2024 23:19