MARKO TODOROV Cropix
KOŠARKAŠKO DOIGRAVANJE

Splićani grabe prema naslovu prvaka, Žuti s lakoćom sredili Cedevitu Junior i plasirali se u finale

Žuti na tronu nisu bili punih dvadeset godina. Roko Ukić je igrao i tada, Srđan Subotić također
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. svibanj 2023. 22:03

Split je u Dvojci izgledao kao momčad koja se sprema uzeti naslov prvaka, nije to bila mlaka, jednosmjerna momčad, bio je to odred Srđana Subotića koji je vrlo ozbiljno odigrao polufinale i sada čeka protivnika u borbi za titulu.

- Izgledamo dobro, energetski smo dobri, neki igrači it drugog plana daju nam čvrstinu i sada smo u finalu. Tu ćemo imati prednost domaćeg parketa, tko god nam stigne u finale, a Split je posljednji puta imao prednost domaćeg parketa u finalu kad je bio prvak 2003. godine - kazao je Roko Ukić, koji je, možda, ako Solit u finalu dočeka Zadar, odigrao u Zagrebu i svoju posljednju utakmice velike karijere.

image
MARKO TODOROV Cropix

Split je odmah preuzeo kontrolu rezultata na račun Dominika Mavre, a Subotić je odlučio Borisa Tišmu držati na trojci, u petorci gdje na igra s dva visoka Amerikanca (Nelson, Sullivan), pa jednom od njih na četvorici pravi društvo Tonko Vuko. Cedevita nije dopuštala Splitu da prelomi utakmicu već u uvodnih dvadeset minuta, pa se tako iz perspektive domaćina na veliki odmor otišlo s prihvatljivih minus sedam (39:46).

Damir Mulaomerović je pokušao otvoriti nastavak bez Krune Simona, a Split je vrlo brzo otišao na preko deset poena viška, a tu je prednost samo bildao do konca utakmice. Cedevita je opet izgubila bitku u skoku (30:45) i to je bio veliki hendikep u ovom srazu.

- Mi smo ove sezone napravili svoj maksimum. Igrali smo finale Kupa, stigli smo do polufinala doigravanja, neki su mladi igrači dobili dodatni razvoj i možemo biti zadovoljni. Što se tiče ove serije, u njoj je Split zasluženo slavio, a meni je samo žao da nismo u rotaciji imali Sašu Cianija da pružimo jači otpor, jer je i Đorđe Topolović igrao s rupturom - rekao je Damir Mulaomerović nakon što je njegova momčad zaključila sezonu.

Ostaje samo upitno je li svoju posljednju utakmicu u karijeri odigrao Kruno Simon. Na taj ćemo odgovor pričekati, uostalom, Simon zaslužuje da o svemu dobro promisli. Mulaomerović je na tu temu samo kazao:

- Štogod odluči Kruno, ja ću ga u tome podržati. Veliku mu hvala za sezonu koju je odradio, jer bio je velika pomoć našoj momčadi, mentor mladim igračima i njegovo prisustvo bilo je neprocjenjivo - zaključio je Cedevitin trener.

Split će sada pričekati protivnika u finalu, je Cibona i Zadar tek će u srijedu igrati svoju drugu utakmicu finala. No, kako je momčad Srđana Subotića izgledala u Dvojci, čini se da imamo favorita za naslov.

Žuti na tronu nisu bili punih dvadeset godina. Roko Ukić je igrao i tada, Srđan Subotić također. Ali, prvo treba vidjeti s kime će Žuti u završne bitke. Oni su svoj posao za sada odradili bez iti jedne mrlje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 06:09