VOJKO BASIC Cropix
ŽUTA FEŠTA

Splićani napravili veliki korak ka finalu, na Gripama pobijedili svoju ovosezonsku ‘crnu mačku‘

Serija se vraća u Trnsko gdje je Split nedavno imao problema u četvrtfinalu PH
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 20. svibanj 2023. 21:52

SPLIT - CEDEVITA JUNIOR 86:68 (21:10, 14:22, 23:19, 28:17)

SPLIT - Dvorana KK Split. Gledatelja 2000. Suci: Hadžić, Jovović i Vulić.

SPLIT: Sullivan 9p, 10s, 3il, Gizdavčić, Kalažić 6p, 3s, Tišma, Runjić 17, Ukić 8p, 4s, 4a, Vuko 2p, 6s, Shorter 16p, 6s, 3a, Jukić 2, Perkušić, Nelson 17p, 9s, Mavra 9p, 5a.

CEDEVITA JUNIOR: Mustapić 6p, 4s, 3a, 3il, Kučić 17p, 3s, 5a, Rašić 8p, 3s, Marčinković 11p, 4s, Serdarušić, Vrgoč 5, Šabić 3, Simon 5p, 6s, Batinić 9, Topolović 4p, 3s.


S velikim oprezom dočekana je na Gripama Cedevita Junior, momčad koja je Split dobila tri puta zaredom prije no što su Žuti prije nekoliko tjedana konačno “uzeli mjeru” momčadi Damira Mulaomerovića, te je dočekali u polufinalu pred oko dvije tisuće svojih navijača koji se nadaju da će nakon 20 godina slaviti titulu prvaka Hrvatske...

image
VOJKO BASIC Cropix

Za sada je to poprilično daleko, no, u subotu su Srđan Subotić i njegovi momci napravili prvi korak ka finalu, uvjerljivo su došli do pobjede protiv svoje “crne mačke”, konačno pronašli način kako limitirati Krunu Simona koji je ostao na pet poena, dok se s druge strane Mulaomeroviću nije isplatilo kockanje sa šutom Lovre Runjića, koji je pogodio četiri trice iz pet pokušaja. Cedevita Junior je nekakvu nadu na Gripama poprilično rasplamsala tijekom druge i većim dijelim treće četvrtine, razdoblju u kojem je Vito Kučić prvo vratio goste iz ranog dvoznamenkastog zaostataka - Split je otvorio s 19:7 - i onda im, uz asistenciju Pavla Marčinkovića, donio - ispostavilo se - jedino vodstvo na utakmici, 47:46 u 26. minuti. Onda je Runjić pogodio tricu, vezao ukupno osam poena, da bi Shanon Shorter zaokružio seriju 10-0 nakon koje se Žuti više nisu okrenuli.

image
VOJKO BASIC Cropix

Prva polufinalna serija doigravanja za prvaka Hrvatske krenula je mirno, pobjedom domaćina koji sada mora u Dom sportova, gdje se ovaj tjedan provukao u drugoj utakmici četvrtfinala protiv Bosca, što je dovoljno upozorenje za trenera Subotića i njegovu momčad. Pritom je Cedevita Junior daleko kvalitetnija momčad od onoga što je prikazala u prvoj utakmici na Gripama, dok ne treba zanemariti ni poseban motiv Krune Simona, jednog od najboljih hrvatskih košarkaša 21. stoljeća koji u utorak igra potencijalno posljednju utakmicu karijere.

Uglavnom, serija je tek krenula i unatoč ovih +18 nije isključeno da se vrati na Gripe. Ni najmanje. Uostalom, u doigravanju nije bitno s koliko si izgubio, uvijek je to tek jedna utakmica...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:22