JAKOV PRKIC Cropix
FINALE DOIGRAVANJA

FOTO: Splićani pred prepunim Gripama stigli na korak do titule prvaka, odluka pada već u petak?

U trećoj utakmici završne serije momčad s Gripa na domaćem je terenu nadigrala Zadar
Piše: F. MaršićObjavljeno: 29. svibanj 2024. 22:31

SPLIT - ZADAR 87:77 (21:22, 27:20, 13:23, 26:12)

SPLIT: Funderburk 3, Perković 5, 3s, 5a, Shorter 29, 6s, 4a, Sullivan 8, 6s, 3a, Kalajžić 6, 3s, Tišma 10, 9s, 3a, Runjić 3, Klepo, Kučić 21, 5s, 3a, Vuko, Dubravčić, Ljubičić 2.

ZADAR: Davis, Klarica, Vujačić, Žganec 2, 5s, Mazalin 11, 4s, Lakić 14, 4s, Mekić 2, Jambrović, Drežnjak 15, 5s, 3a, Grbić, Božić 25, 7s, 4a, Ramljak 8, 8s.

SPLIT - Dvorana Gripe. Gledatelja 2500. Suci: Hadžić, Mustapić, Stanković


Finale prvenstva Hrvatske se nakon dvomeča u Zadru preselilo na Gripe, Split je u sjajnoj utakmici slavio s 87:77 i poveo s 2-1 te će u četvrtoj utakmici tražiti pobjedu kojom bi osvojio naslov prvaka.

Najveće iznenađenje je bilo to što je u sastavu Splita osvanuo Tonko Vuko, koji se uspio oporaviti za treću utakmicu finala. Za razliku od prve dvije utakmice, Slaven Rimac u petorku je uvrstio DJ Funderburka.

Split je utakmicu otvorio s dvije trice, dok je za goste s četiri poena odgovorio Ramljak. Domaći su vodili tijekom cijele prve dionice da bi gosti poveli dvije minute prije kraja. Dekoncentriran je u utakmicu ušao Sullivan i darovao Zadrane, a to je najbolje koristio Ramljak. Nakon prvih 10 minuta gosti su imali poen viška.

Nered u zadarskoj obrani napravio je u drugoj četvrtini Vito Kučić, koji je u kratkom razdoblju zabio 12 poena i praktično sam odveo Split na 7 poena prednosti. Brzo su se gosti spustili na minus četiri, koševima Božića i Mazalina. Pobjegli su domaći na plus 8 krajem prvog poluvremena preko Shortera, Tišme i Ljubičića, dok je s linije penala uzvratio Božić. Dobro je igrao i Arijan Lakić, koji je tricama održavao Zadrane u rezultatu. Split je na poluvrijeme otišao s plus 6, a za to je zaslužan ponajprije Vito Kučić, koji je za 11 minuta ubacio 15 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

Kučić je nastavio gdje je stao u prvom poluvremenu te je odveo Splićane na plus 11 početkom treće četvrtine. Brzo se Zadar spustio na minus 6 tricom Lakića i košem Božića. Uslijedilo je razdoblje tvrde igre bez koševa, ali s puno borbe na oba kraja parketa. Splitu je u drugom poluvremenu stao vanjski šut, a Zadar se polako spuštao i krajem četvrtine spustio na samo minus dva tricom Drežnjaka. Split je stao igrati, a Zadar poveo novom tricom Drežnjaka.

Domaći u ovoj utakmici ništa nisu dobili od Perkovića, a tako teško pobjeđuju. Momentum se prebacio na stranu Zadra i gosti su zaigrali kao u transu. Na kraju treće četvrtine gosti su imali plus 4, najviše zahvaljujući buđenju Darija Drežnjaka. Shorter je posljednju dionicu otvorio tricom, a u obrani nije pazio Sullivan.

U posljednjih šest minuta ušlo se s izjednačenim rezultatom, a Perković se na utakmici pojavio u 35. minuti utakmice kada je postigao prve poene iz igre, tricu za plus 3. Uzvratio je Božić istom mjerom, a u sljedećem napadu opet je uspješan bio Shorter koji je u sljedećem napadu vezao i treću tricu zaredom i doveo Split na plus 6 u 37. minuti utakmice.

Zadar se pokušao vratiti preko Božića koji je postigao tricu, a ključan koš utakmice postigao je i u ovoj utakmici sjajni Boris Tišma. Položio je iz teške situacije i tu je priči bio kraj. Split je upisao važnu pobjedu i poveo u seriji na tri pobjede. Četvrta utakmica igra se u petak (20.00).

image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix
image
JAKOV PRKIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. srpanj 2024 03:15