TOM DUBRAVEC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Split od Ljubljane do Trnskog ne može biti bez Cedevite, derbi kola igra se u Zagrebu

Još uvijek Slaven Rimac ne može računati na Tonija Katića i Barreta Bensona
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. listopad 2024. 15:44

Za kraj trećeg kola Favbet Premijer lige ostala su dva meča. U obje utakmice koje će se igrati u ponedjeljak navečer, skicirat će se vrh ljestvice. Naime, u akciji će biti jedina tri neporažena kluba do sada, a s obzirom na to kako će se odigrati u ponedjeljak navečer na vrhu ćemo imati jednog ili dva neporažena.

Derbi kola će igrati u Trnskom, od 19 sati, a tu će Cedevita Junior ugostiti Split. Žuti su u uvodna dva kola sigurno sredili Kvarner i Dubrovnik, a Cedevita Junior je nakon šetnje protiv Osječana skinula skalp Cibone. Pri tome je momčad Dina Repeše proteklog tjedna u Zagrebu svladala, u okviru ABA 2 lige, i MZT te će s puno motiva dočekati Split.

A Žuti su trenutačno između dvije Cedevite. U subotu su u Ljubljani poraženi od Cedevite Olimpije u posljednjoj sekundi poenima Robinsona, nakon što su odigrali vrlo pristojnu utakmicu u gostima. I nakon što su proteklog vikenda sredili Zvezdu nakon 12 godina. Međutim, u Trnskom im neće biti lako. Još uvijek Slaven Rimac ne može računati na Tonija Katića i Barreta Bensona, a ne zna se niti može li Dino Repeša koristiti usluge Ivana Karačića koji mu je nedostajao u slavlju kontra MZT-a. Tko bude slavio u ovoj utakmici sigurno će ostati u vrhu.

image

Favbet logo

PR

I pri tome se nadati da bi Dubrava mogla šokirati Zadar, pa da na vrhu ostanu usamljeni. Doduše, za tako što, za pobjedu Dubrave, bez obzira na slabosti Zadra, teško je računati, jer je razlika u klasi ipak debelo na strani domaćina. Zadar je u uvodna dva kola domaćeg prvenstva lako svladao Alkar kod kuće i Zabok u gostima i premda je Dubrava najveći izazov do sada, sve osim pobjede Danijela Jusupa bilo bi veliko iznenađenje.

Dubrava je očekivala kako bi u Zadar (20 sati) mogla stići s čistim skorom, jer tako što su naslućivale igre tijekom predsezone. I dok se iz Šibenika vratila s tijesnom pobjedu, momčad Marijana Bagarića u drugom kolu nije uspjela obraniti domaći parket u sudaru protiv Dinama. Ipak, sasvim je jasno da će momci iz Dubrave pokušati Zadru nanijeti što je moguće više briga.

I iskoristiti situaciju u kojoj se domaćin sasvim sigurno ne osjeća najbolje nakon što je u subotu klekao od Budućnost s minus 36...

Linker
14. listopad 2024 15:44