Košarkaši Zadra izgubili su u odlučujućoj utakmici finalne serije protiv Cibone

 RONALD GORSIC Cropix
KAOS U ZADRU

‘Suci se igraju s karijerama igrača, a u Zadru se vršio mobing nad svim djelatnicima kluba‘

Sportski direktor Zadra podržao kapetana, pa za danas najavio svoju - smjenu
Piše: SNObjavljeno: 12. lipanj 2022. 08:26

Zadrani su sportski čestitali Ciboni na osvojenom naslovu prvaka Hrvatske, ali u njima je ipak ostao žal što nisu uspjeli ponovno podignuti pobjednički pehar. Ono što je kod svih izazvalo gorčinu i nikako ne bi trebalo biti na vrhu novinskih tekstova i naslova, uloga je sudaca. Međutim, posljednje minute majstorice finala u Draženovom domu uvelike su zasjenile onu sportsku razinu, misle u Zadru ne samo igrači i klupske strukture, nego i javnost koja je zgrožena viđenim.

"Ne bih širio priču o sucima i suđenju", kaže dan kasnije Zvonimir Ridl, sportski direktor Zadra,

"Kapetan Dominik Mavra puno je toga rekao odmah po završetku utakmicu. Otišle su u eter riječi kojima je opisao kroz što smo sve prolazili u finalnoj seriji. Doista, javnost je rekla puno toga, a košarka i klubovi su radi njih i nikoga drugog. Ali, očito se ne može bez “repova” i to onih teških i dugih. Nakon prve dvije utakmice u Zagrebu u kojem suđenje nije bilo nimalo korektno, nakon toga se opet delegiraju isti suci o kojima je bilo riječi. Ono što me osobito boli jest činjenica kako se takvim suđenjem igra s karijerama igrača kojima je košarka život."

image

Zvonimir Ridl i Ante Rubeša, predsjednik Nadzornog odbora kluba

LUKA GERLANC

Ridl je odmah podcrtati kako je moguće da će on već danas - u nedjelju - biti bivši sportski direktor Zadra jer je Nadzorni odbor kluba, kaže, zakazao sastanak na kojem će se dogoditi smjene, ne samo njegova.

O utakmici je puno toga rečeno i napisano pa se Ridl nije previše upuštao u raščlambu iste...

"Moja poslovna etika ne dozvoljava mi da izdvajam bilo u koga u situaciji kad je praktički odlučivala jedna lopta. Doista je manje bitno tko je promašio ili realizirao napad. Momci su se skupili, svjesni da nam je i rotacija bila sužena, ne kroz finalnu seriju, nego još od trenutka kad smo ostali bez Domagoja Vukovića. Nekima će zvučati čudno, ali svi koji pozorno prate sport znaju da u sportu odlučuju nijanse. A momčad Zadra je napravila se da se unatoč silnim problemima, ne samo na parketu, nego općenito u klubu domogne finala. Zato im kapa dolje za sve što su napravili. Na koncu, ostvarili smo ostanak u regionalnoj ABA ligi i evo odigrali finale Prvenstva Hrvatske. Ističem, u nemogućim uvjetima."

Ridl se na kraju - izgleda - svog kratkog mandata na Višnjiku osvrnuo na “šumove u komunikaciji” i “klipove” s kojima se rematio rad kluba posljednjih mjescei.

"Ne može se razmišljati o pravom klubu ako dugo vremena nemate predsjednika, ali zato imate strašne pritiske od istih onih koji bi trebali dati ruku pomoći. Odmakli su se i ostavili nas nekoliko operativaca da se borimo kako znamo i umijemo. Nismo imali prave temelje koje će vjerujem oni koji dolaze prirediti jer u protivnom opet će biti sve po starom, uz velike otpore onih koji žele raditi. Govoreći u svoje ime, ali i suradnika koji su bili uz mene, radili smo 15 sati i više dnevno. Nastojali smo igračima biti dobar servis, međutim, to nije dovoljno, oni trebaju imati pravi sportski tretman. Još jednom svima odreda želim zahvaliti jer su napravili pravo čudo, za mene je to vrhunski u uvjetima u kojima su radili. Oni koji su spriječavali da igrači dobiju plaću sada imaju prigodu ispraviti taj dio jer igrači su zaslužili svoj novac", zaključio je Ridl kojeg je jedna stvar tijekom boravka u Zadru prilično zasmetala.

"Svatko ima pravo iskazati svoj stav o svemu u klubu, ali ta je glasna manjina na društvenim mrežama, slobodan sam reći, vršila mobing nad svim djelatnicima kluba. No, neka to bude njima “na čast”, tako se ne voli svoj klub."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 04:48