Okršaj Dinama i Cibone proteklog vikenda

 VANESA PANDZIC Cropix
VELIKI SUKOB

Sve žešći rat dva ZG kluba: Dinamo želi izbaciti Cibonu iz Draženovog doma, legendi zabranili ulaz!?

Bitka se odvija iza kulisa, odnosno bez previše pompe u javnosti, ali borba je prilično žestoka!
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 18. siječanj 2023. 08:49

Sukob dva zagrebačka kluba - gradskog brenda Cibone i onog koji se zvao Rudeš prije no što je uzeo ime najvećeg gradskog brenda, Dinama - odvija se iza kulisa, odnosno bez previše pompe u javnosti, ali borba je prilično žestoka.

Naime, Dinamo je još ljetos htio iskoristiti neizvjesnu situaciju oko opstanka Cibone kako bi u potpunosti preuzeo Draženov dom koji - uzgred budi rečeno - svaki Zagrepčanin zove jednostavno "Cibona". Pa stoga Dinamo još uvijek nije uspio izbaciti Cibonu iz "Cibone", makar se u klubu iz Rudeša svesrdno trude da se to dogodi...

image

Većina ljudi u dvorani navijala je za Dinamo

VANESA PANDZIC Cropix

Tako je, primjerice, najveća pobjeda u povijesti Dinama, nedjeljna protiv Cibone u "Ciboni", obilježena "osvajanjem" domaće klupe koju, recimo, dugogodišni velik rival Cedevita prije odlaska u Ljubljanu nikad nije "zaposjela" kad je igrala domaće utakmice s Cibonom pod Tornjem.

Dalje, iz Dinama je na službeni ulaz odaslana naredba da "nitko iz Cibone ne može ući", što je na ulazu preneseno sportskom direktoru Vukova, Marinu Roziću. Međutim, Rozić je ipak ušao u dvoranu koju svakodnevno pohodi već 19. godinu.

Rat Cibone i Dinama ide dalje...

image

Marin Rozić

RONALD GORSIC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 20:07