Josip Sesar, trener Cibone

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
NEZAVIDNA SITUACIJA

Tko će zaigrati u derbiju? U Zagreb stigla dva nova pojačanja, ali još nije riješen ogroman problem

Zbog dugovanja prema igračima iz prošle sezone, HKS blokira registraciju svih novih igrača.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 29. rujan 2022. 16:20

Do prije nešto više od mjesec dana nitko nije mogao biti siguran da će Cibona ući u novu sezonu, da će uopće nastupiti u Prvenstvu Hrvatske i ABA ligi, natjecanjima za koja su Vukovi prijavljeni...

Međutim, iako se momčad koja je prošle sezone osvojila dvostruku krunu u Hrvatskoj potpuno raspala, pred otvaranje sezone na Gripama (petak), Cibona je ovaj tjedan - kompletirala roster. Tijekom pripremnog razdoblja je trener Josip Sesar naglašavao da klub traži po jedno pojačanje u vanjskoj i visokoj liniji, dok te zahtjeve ispunjavaju srpski šuter Aleksandar Aranitović (24) i povratnik Filip Bundović (28), koji su zatvorili momčad Cibone za sezonu.

image

Filip Bundović

TOMISLAV KRISTO Cropix

Ozljeda Blaža Mesičeka

Doduše, potpis ugovora ne znači da će Aranitović i Bundović, kao i preostali novi igrači - Borna Kapusta, Sven Smajlagić, Ivan Perasović, Nikola Malešević, Lovro Mazalin, Krešo Ljubičić i Marko Baković - zaigrati u petak protiv Splita s obzirom da Hrvatski košarkaški savez blokira registraciju zbog dugova prema igračima iz prošle sezone. Po tome pravo nastupa imaju tek jedina dva starosjedioca, Krešimir Radovčić i Ivan Majcunić, dok programirana prva napadačka opcija Blaž Mesiček ionako ne bi zaigrao zbog ozljede koja ga je izbacila iz stroja na mjesec dana.

Što se tiče novih igrača, radi se o dvije velike “ptice selice” pa je tako Bundović od odlaska iz Cibone prošle godine bio u Rabotničkom i Cedeviti Junior te proteklih tjedana u Španjolskoj na pripremama Real Betisa. Centar koji je prošle sezone došao i do hrvatske reprezentacije s Cibonom je bio prvak Hrvatske 2019. kad je u finalu pometena Cedevita, klub u kojem je ponikao. Osim na posudbama u Mladosti i Zaboku dok je još bio klinac, Bundović je igrao još u Njemačkoj za Mitteldeutscher, u Španjolskoj za Estudiantes, u BiH za Zrinjski, na Kosovu za Prištinu, u Turskoj za Bandirmu te u Šibeniku. Po povratku pod Toranj će minute na “petici” dijeliti s Ljubičićem i Bakovićem...

Aranitović, bivši igrač Crvene zvezde (jednu sezonu bio na posudbi u Megi) i Partizana, pak u Zagreb dolazi iz Litve gdje je prošle sezone igrao za Alytus Džukiju, dok je nakon odlaska iz Partizana 2019. bio još u Francuskoj (ADA Blois) i Nizozemskoj (Heroes Den Bosch), dok se 2021. nakratko vratio doma u Mladost iz Zemuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:45