Luka Bujas

 CROPIX
LUKA BUJAS

Trener Alkara pred nastavak sezone: Mogli smo i do koje pobjede više, ali dižemo se

U Sinj nam stižu sve ekipe iz donjeg dijela tablice, one kod kojih smo ove sezone već gostovali
Piše: Jerko BlajićObjavljeno: 18. studeni 2022. 07:50

Košarkaši Alkara nakon odigranih sedam kola HT Premijer lige iskoristili su reprezentetivnu stanku za mali odmor, ali i kako još bolje uigrali svoje redove. U tu svrhu početkom tjedna odigrana je i prijateljska utakmica s premijerligašem iz BiH, mostarskim Zrinjskim, koja je zaključena pobjedom Sinjana 81:61.

Prvih 20 minuta pripalo je gostima (15:16, 15:21), ali je u slijedećem dijelu susreta momčad Luke Bujasa nametnula svoju igru (30:13, 21:11), s tim da je pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Za Alkar su Polutak i Lisica ubacili po 21 poena, Vojedilov 8, Kovač, Tomašević i Vučić po 6, Zukanović 4, Brock 3, Pavela, Putnik i Jukić po 2. Na strani Zrinjskog najefikasniji je bio Žunić sa 17 poena...

Sve je pak ovih dana u sinjskoj dvorani okrenuto suboti i utakmici 8. kola u gostima kod Škrljeva. Trener Bujas pred nastavak sezone, a nakon solidnog otvaranja s tri pobjede iz prvih sedam utakmica, ovako priča:

- Iako smo zadovoljni stanjem nakon ovog prvog dijela sezone, ne možemo se nikako oteti dojmu da smo na svome kontu mogli imati barem pobjedu više. Ipak, da nam je neko prije početka Prvenstva ponudio da ćemo u ovom stadiju imati tri pobjede, vjerujem da bismo to objeručke prihvatili. Najviše mi je žao propuštene prilike za četvrtu pobjedu protiv Bosca u Zagrebu. Na toj i utakmici protiv Šibenke uvelike je izostao je učinak Brocka i mladog Tomaševića, ali to se događa zato što je teško igrati svaki susret na rubu svojih mogućnosti. Sad nas čeka serija teških utakmica u kojima ćemo nastojati doći do još koje pobjede.

Nakon gostovanja u Mavrincima, sljedeći će tjedan Alkar ugostiti Split, onda se ide u Zadar, koji nekoliko dana kasnije stiže u Sinj na sudar osmine finala Kupa Krešimir Ćosić, potom dolazi Cedevita Junior... Dakle, četiri utakmice zaredom s momčadima koje ove sezone ciljaju na trofeje, stoga je Bujasu bitniji drugi prvenstveni krug koji kreće sredinom prosinca.

- Točno. Naime, tada nam dolaze u Sinj sve ekipe iz donjeg dijela tablice, one kod kojih smo ove sezone već gostovali. Dakako, sigurno je da ni jednog protivnika nećemo podcjenjivati jer to nam se može lako osvetiti, bez obzira što smo neke već pobijedili na njihovom parketu - zaključio je trener Alkara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 06:02