LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
NEVEN SPAHIJA ZA SN

Trener iz Srbije na klupi Cibone? ‘Nisam šokiran, ali zašto je zaobiđen hrvatski trener? Što s Rimcem..‘

Neven Spahija za SN komentira dolazak stranog trenera Vlade Jovanovića na klupu Cibone
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. veljača 2021. 20:54

Neven Spahija je u Šangaju, tamo vodi Sharkse, upravo je u “balonu” koji traje do 5. veljače, no Šibenčanin je i te kako dobro upoznat onime što se zbiva u Hrvatskoj.


Je li šokiran događanjima u Ciboni, gdje je i on bio trener?
- Nemam pravo kazati da sam šokiran, jer imam 59 godina i preko trideset godina sam u košarci i da me nešto može iznenaditi, pa i ne može baš. I želim odmah naglasiti kako sam o Vladi Jovanoviću, kojega se spominje kao novog trenera Cibone, čuo sve pozitivno. No, ovdje se radi o nečemu drugom, ovdje treba prodiskutirati zbog čega je u toj odluci Ciboni zaobiđen hrvatski trener? Jer, ovo nije Cibona koja se, ne znam, bori za otići na Final Four Eurolige, pa da u tom slučaju ne postoji kadar za to u nas, jer bi to tada mogao shvatiti. Ovdje postoji i te kako puno trenera koji su spremni raditi program Cibone, evo uzmite samo Slavena Rimca, koji je bez posla, da se ne uvrijede ostale kolege bez posla. On je osvojio ABA ligu, on je ozbiljan trener i kad su već u klubu zamijenili trenera koji je bio prvak, zašto se nisu okrenuli domaćem rješenju? Ili uzmite slučaj jednog trenera s poslom, Josipa Sesara, koji radi sjajan posao u Gorici, zar on ne zaslužuje šansu u Ciboni? Oni su, međutim, odlučili kako su odlučili i za taj potez trebaju pronaći odgovore i obrazložiti ga.


Govori se kako bi Jovanović trebao razvijati mlade igrače, ali je li to moguće kad su utakmice svaka dva dana i kakva je zapravo njegova perspektiva ukoliko ne osvoji trofej na klupi Cibone?
- Jovanović ima 37 godina, čuo sam o njemu da je jako perspektivan i kao trener koji je 80 posto svoje karijere proveo u tuđini, ne bih volio da tog momka dočeka atmosfera linča, jer se tu ne radi o njemu i on je to najmanje zaslužio. Što se tiče razvijanja igrača, oni se razvijaju i kroz treninge i kroz utakmice, ali treba loviti i rezultat. Recimo, siguran sam da je za tako što Rimac kvalificiran - podvukao je Neven Spahija. (tp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 22:43