Željko Žilavec sada je bivši direktor KK Zadar

 JURE MISKOVIC Cropix
SLIJEDI LJETO PUNO BRIGA

U problemima i Zadar! Klub ostao bez tri važna čovjeka, za isplatu zaostalih plaća trebat će novi kredit

Nadzorni odbor Zadra oglasio se priopćenjem u 0.26 sati, Žilavec i Ridl ostali zatečeni...
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 15. lipanj 2022. 07:34

Čim se stišala priča o završetku finalne serije koju je Zadar u majstorici okončao porazom od Cibone, promptno je reagirao Nadzorni odbor KK Zadar. Odlučeno je kako se raskida ugovor s direktorom Željkom Žilavcem kojem isti vrijedi još dvije godine. Nadalje, mjesto sportskog direktora voljom NO mora napustiti i Zvonimir Ridl, dok je Toni Jeričević, nedavno izabrani voditelj marketinga i glasnogovornik kluba, sam odstupio.

U ponoć i 26 minuta, iako je sastanak završen negdje oko 20 sati, priopćenjem se oglasio Nadzorni odbor KK Zadar s potpisom predsjednika Ante Rubeše. Iz priopćenja prenosimo i zaključke i nove korake...

"Nakon uvodnog dijela, predstavljanja novih članova NO KK Zadar te upoznavanja istih sa situacijom u klubu, prionuli smo glasanju. Sve su točke usvojene većinom glasova osim četvrte, Odluke o suglasnosti za pozajmicu za čije je podizanje potrebno ishoditi suglasnost vlasnika, GV Grada Zadra, koja je izglasana jednoglasno.

image

Željko Žilavec i Zvonimir Ridl

LUKA GERLANC

Također smo donijeli odluku da ćemo raspisati javni poziv za novog člana Uprave, direktora, koji ćemo objaviti na službenim stranicama kluba već ovaj tjedan jer već poprilično kasnimo s pripremom za novu sezonu. Iz tog razloga, odnosno zbog manjka vremena potrebnog za pripremu nove sezone, odlučili smo postaviti vršitelja dužnosti do odabira novog člana Uprave, direktora, kako bi klub mogao nesmetano funkcionirati u razdoblju do odabira novog člana Uprave, direktora. Za vršitelja dužnosti člana Uprave, direktora jednoglasno je izabran David Gunjević iz Zadra.

Za odabir Sportskog direktora odlučili smo pozvati na razgovor sve one kandidate koji su se prijavili na izvorni natječaj za Sportskog direktora, koji je kao i onaj za voditelja marketinga raspisan na naše inzistiranje i uvjetovanje. Nažalost, nelegalnost i nekooperativnost s bivšim članom Uprave, direktorom Željkom Žilavcom nas je spriječila u sudjelovanju te smo odlučili pružiti priliku svima koji su se tada prijavili na natječaj, pošto imamo saznanja da im bivši član Uprave, direktor Željko Žilavec nije svima pružio priliku predstaviti program i ideje. Na kraju smo se svi usuglasili da će se komunikacija u budućem radu ovog Nadzornog odbora vršiti samo i isključivo putem službenih klupskih kanala, odnosno glasnogovorničke službe kluba."

Ovo je potpisao Ante Rubeša, predsjednik Nadzornog odbora.

Nešto prije podne u utorak oglasila se priopćenjem i druga strana...

- U utorak ujutro, kao i cjelokupna javnost, saznao sam za odluke Nadzornog odbora KK Zadar. Za sada ne mogu komentirati navode iz medija dok ne dobijem pismeno očitovanje Nadzornog odbora, a na temelju kojeg ću onda moći dati konkretniju izjavu - izjavio je Željko Žilavec.

- Malo me je zatekla odluka Nadzornog odbora s obzirom da sam o svemu saznao iz medija. Naravno da očekujem pismeno očitovanje te njihove odluke o raskidu suradnje, a onda nakon toga ću se više očitovati - rekao je Zvonimir Ridl.

U istom očitovanju je ostavku podnio Toni Jeričević.

Pred KK Zadar je, nedvojbeno, dugo toplo ljeto prepuno neizvjesnosti, jer žurno treba rješavati, odnosno posložiti kompletnu klupsku piramidu.

image
LUKA GERLANC

Istodobno igrači čekaju svoje zaostale plaće koje će - neslužbeno doznajemo - dobiti do kraja ovoga mjeseca, jer je većina u Gradskom vijeću 21. lipnja spremna dignuti ruku za kredit u iznosu od tri milijuna kuna. Ranije se tražilo 3,7 milijuna kuna, ali ta točka dnevnog reda nije ni dospjela na raspravu. A nisu je uvrstili isti oni koji danas traže financijsku injekciju. Onda je gradonačelnik Branko Dukić, sukladno svojim ovlastima, na klupski račun iz gradske blagajne isplatio 700 tisuća kuna. Nadzornici su većinom glasova donijeli i odluku o neovisnoj reviziji poslovanja, koja bi prema nama dostupnim informacijama financijski mogla opteretiti klupski račun u iznosu od 116 tisuća kuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. prosinac 2022 21:06