KK Split
NAJBOLJA MOGUĆA VIJEST

U Split stigao Amerikanac kojeg su čekali kao ‘suho zlato‘: ‘Toni Kukoč? Imam tri njegova dresa, obožavam ga‘

Košarkaši s Gripa u Lewisu Sullivanu dobili pojačanje za nastavak tek započete sezone
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. listopad 2022. 16:57

U Split je stigao Lewis Sullivan, treći ovosezonski Amerikanac "Žutih" i to je najbolja moguća vijest koju je mogao dočekati Srđan Subotić. Nakon ozljeda Tonka Vuke i Nikole Đoge, koje čeka višemjesečna pauza Subotić je Sullivana čekao kao "suho zlato". Uostalom, njegova izjava nakon poraza Splita protiv FMP Meridiana u Beogradu vrlo jasno ocrtava stanje u momčadi.

- Presudio je visoki ritam kojeg je nametnuo FMP, a mi ga nismo mogli držati svih 40 minuta. Dok smo bili svježi i okomiti na njihovu agresivnu obranu držali smo rezultat, a na kraju je presudila njihova rotacija i konstantna igra u visokom ritmu - kazao je Splitov trener Srđan Subotić.

Rotacije je ta čarobna riječ koju Subotić ponavlja iz dana u dan. Svega toga bio je svjestan i uoči početka sezone, baš kao što je bio svjestan da Split ima najmanji budžet u AdmiralBet ABA ligi.

- Očekivali smo jedno pojačanje, a u međuvremenu su nam se ozlijedila dva igrača. Situacija je teška, slično je bilo i prošle godine, ali vjerujem da ćemo se ekipirati i doći na nivo. Nismo i u ovoj utakmici imali rotaciju, zato se dogodi i slabiji šut. Za ovakve utakmice treba imati veću širinu, već fond igrača - kaže Splitov trener.

Plan je bio, uz Vuku i Đogu, dovesti još jednog igrača, to je trebao biti Nelson, pa na pola sezone dovesti još jednu top kvalitetu. Ovako su Nelson i Sullivan praktički samo zamijenili Vuku i Đogu, pa je Subotić za sada, kada se sve zbroji, ostao i bez tog jednog igrača, koji je bio minimum njegovih očekivanja. I minute koje je Subotić raspodijelio u Beogradu na sedam igrača jasno govore o tom uskom fondu igrača. Shorter je odigrao gotovo 39 minuta, ostvario "double-double" (21 poen, 12 skokova), ali cijela liga zna da ga treba stiskati. Mavra je bio na 37 minuta, Jukić na 34 minute, a Kalajžić na 33 minute. Još kada Nelson nema svoj dan i ostane bez poena, onda je sve jasno.

No, na Gripama nema kukanja, rado pogledaju unatrag i sjete se razbijene Cibone na startu domaće lige i brzo se okrenu prema onom što dolazi. Vikend će puno toga pokazati. U petak stiže Zadar, u nedjelju Igokea, to će biti utakmice nakon kojih će puno toga biti jasnije. Split će sa Sullivanom izgledati bitno drugačije, on i Nelson igrali su zajedno u ukrajinskom Khimiku i vladali reketom, a kad ime još pridoda kapetan Jukić koji igra jako dobro, onda bi već ovog vikenda trebala biti ponuđena sasvim drugačija "žuta" priča. Dolazak Sullivana trebao bi rasteretiti Shortera i Mavru koji se "ubijaju" minutama.

- Uzbuđen sam, jedva čekam prvu utakmicu. Vjerujem da ću pomoći ekipi da ostvari što bolji rezultat. Pogledao sam neke utakmice, vidio sam da navijači vole klub - rekao je Sullivan nakon što je prošao liječničke preglede.

Obišao je klub, trofejnu salu...

- Toni Kukoč? Imam tri njegova dresa, obožavam ga, sretan sam što sam u njegovom klubu - kazao je Sullivan.

Inače, Split je izbacio zanimljivu novost za sve koje zanimaju informacije o klubu. Svakog tjedna izlazi newsletter s novostima oko utakmice prve ekipe, mlađih kategorija, vijestima iz kluba. Lijepa inicijativa!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 11:02