Roko Ukić
 DUJE KLARIC/CROPIX
PRVA UTAKMICA FINALA

Ukić ogorčen nakon debakla: ‘Ovako traljavima ne bi nam pomogao ni najbolji igrač svijeta‘

‘Ne mogu sakriti da sam ljutit i razočaran, ali slijedi nova utakmica...‘
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 26. svibanj 2021. 22:44

Košarkaši Zadra poveli su s 1-0 u finalu doigravanja Prvenstva Hrvatske nakon što su u prvoj utakmici kao domaćini s lakoćom svladali Split s 81-53.

Veljko Mršić, trener Zadra, imao je razloga za zadovoljstvo:

- Od početka smo se postavili čvrsto, imali smo malo nervoze u napadu, međutim te promašene šutove smo kompenzirali s napadačkim skokom. I poslije smo samo stjecali samopouzdanje iz posjeda u posjed, a obrana nam je bila perfektna. Možda je ovo bila naša najbolja utakmica u sezoni, no svjesni smo da je tek 1-0 i sada moramo biti najpažljiviji da se ne dogodi opuštanje i pristup “lako ćemo”. Split? Nisu bili dobri zbog nas. Mi smo stvarno bili dobri obrambeno, a Split nije nalazio dobra rješenja u napadu.

Mile Karakaš, trener Splita, priznao je da su bili "premekani" za jednu finalnu utakmicu:

- Nema neke velike filozofije, apsolutno zaslužena pobjeda Zadra koji nas je nadigrao u svim segmentima košarkaške igre. Iznad svega u onom borbenom dijelu, u svakom kontaktu, skoku, tranzicijskom trčanju, u svemu onome što se podrazumijeva pod radni dio su bili puno čvršći, brži i jači. Bili smo premekani za finale PH. Prvo poluvrijeme smo za dva šutirali 2-16, mislim da nikad nisam za to ni čuo, a kamoli vidio uživo.

Dominik Mavra, kapetan Zadra:

- Sproveli smo sve što smo i htjeli. Prvenstveno smo imali plan biti u obrani na visini zadatka i da će nam se iz toga ostale stvari otvarati i tako je bilo. Apsolutno je presudila naša energija, pristup i mentalni sklop. Međutim, ova utakmica nije realan pokazatelj stvari, tek je prva u seriji, ali mi i u ostalima trebamo biti na tragu ovoga.

Roko Ukić, igrač Splita:

- Zadar je odigrao puno bolje, prisilili su nas na teške situacije, nismo znali odgovoriti na njihovu čvrstinu u obrani, znali smo i prije da imaju čvršća tijela. I opet nas je izdominirao Chinanu Onuaku. Ne mogu sakriti da sam ljutit i razočaran, ali za dva dana je nova utakmica. Ništa još nije riješeno, ovo je finale i samo je 1-0 za Zadar, sve se može promijeniti, ne u jednoj utakmici nego u jednoj četvrtini. Svatko od nas mora najprije pogledati sebe, svoj učinak, moramo pronaći neku ekstra energiju. Nedostajao nam je Perković, no u ovako traljavoj predstavi, čiji sam bio dio, ne bi pomogao ni najbolji igrač na svijetu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:34