Danijel Jusup

 JURE MISKOVIC Cropix
ZADAR TRAŽI POJAČANJA

‘Uvijek gledamo kako se poboljšati. Sada nam treba centar, ali zato (još) nemamo novca‘

Trener Danijel Jusup ponovo je u fokus stavio potrebu za pojačanjem
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 14. studeni 2023. 19:44

Je li se približio trenutak u kojem će se udovoljiti zahtjevu trenera Zadra, Danijelu Jusupu koji poduže vremena zaziva potrebu još jednoga igrača u rotaciji? O tome radi li se po tom pitanju, odgovor smo potražili kod sportskog direktora Denisa Pleslića...

- Mi u svakom slučaju, ne samo u ovoj sezoni nego inače, imamo razdoblje u kojem se razmatraju takve mogućnosti. Jer nakon sedam utakmica u ABA ligi i osam u Favbet Premijer ligi radimo dodatnu selekciju. Hoću reći kako se uvijek razmatra što trebamo napraviti kako bi se momčad mogla razvijati. Konkretno, nama u rotaciji nedostaje centar. Rade to i drugi klubovi, primjerice Partizan, FMP, Mornar... Jedan od razloga još je i pitanje mogućih ozljeda ili osobnih pogrešaka pa nam je doista potreban taj jedan igrač za stabilnost momčadi i očekivanih rezultata - objašnjava Pleslić.

Tri igrača manje od 20 minuta

Ali - kako je dobro poznato - financijska barijera je uvelike nepremostiva.

- Ograničeni smo klupskim proračunom, novac koji dolazi iz Grada Zadra je limitiran i tu ne možemo ništa napraviti pa nam je u ovom trenutku to otegotna okolnost. Pokrenuo sam razgovore sa sponzorima i donatorima, o svemu je upoznat i Nadzorni odbor, zajedno činimo sve kako bismo osigurali potrebna financijska sredstva, vidjet ćemo što će to donijeti - zaključio je Pleslić.

Odmah na otvaranju sezone uočena je jedna - nazovimo je - anomalija koju možemo svesti pod zaključak kako je Zadar sam sebi prodao svoje igrače. Jer, ugovori su nositeljima iz prošle sezone podignuti, to nitko nije skrivao. K tome je na dvogodišnjem ugovoru Patrik Jambrović, dok se Petar Vujačić još uvijek nalazi u fazi promatranja. Budući je Vujačić potpisao samo na tri mjeseca, uz opciju produženja, koncem ove godine će se odlučiti ostaje li ili odlazi.

Nadalje, kroz ogled s Crvenom zvezdom, spomenuti igrači kojima treba pridodati Adema Mekića dobili su ukupno 19 minuta i 54 sekunde. Realizacija? Sedam poena.

Možemo se složiti s klupskim razmišljanjem kako će spomenuti igrači kroz Premijer ligu dobiti značajnije minute, što je protiv Zaboka najzornije pokazao Vujačić iza kojeg je upisano 37 poena ugradivši u njih osam trica. Mladi igrači, ili “zadarska dica” praktički su otpisani kad je riječ o ABA ligi, jer je nekoliko puta trener Jusup ustvrdio, posebice nakon Superkupa u Podgorici, citiramo: “Što se mlađih igrača tiče, ovo nam je pokazalo da oni još uvijek ne mogu igrati značajniju ulogu u ABA ligi”.

Bez jamstva mladima

Nedugo iza toga na posudbu je poslan Antonio Sikirić, dok Krševan Klarica, Ivan Njegovan i Vice Grbić tek kad se odluči pitanje pobjednika mogu računati na više vremena na parketu. Opasku su dobili nakon tijesne pobjede u ogledu s Boscom, dok se ponekad dogodi iznimka u kojoj ih se istakne, ali to ne bude toliko primjetno, niti jamstvo da će, slikovito rečeno, sutra ili prekosutra igrati više.

Klub se zahvalio navijačima na podršci i ozračju

Dan nakon utakmice su iz KK Zadar poslali javnu zahvalu navijačima za podršku protiv Crvene zvezde i ozračje u dvorani...

“Utakmici su prethodila dva incidenta zbog kojih je KK Zadar izrazio žaljenje i uputio javnu ispriku redakciji Mozzart Sporta i gostujućem klubu.

Atmosfera na samoj utakmici pokazala je da je odluka ABA lige o njezinom odigravanju pred punim tribinama bila potpuno opravdana te da je napad na goste bio izdvojeni incident na koji klub nije mogao utjecati. Od početka do kraja publika je bodrila svoju momčad, uz eventualne manje provokacije koje su nažalost uobičajene na sportskim borilištima, ali bez ijednog izgreda prije, tijekom i nakon utakmice.

Zahvaljujemo navijačima koji su se odazvali na naš apel i osvjetlali obraz kluba i grada. Zahvaljujemo također djelatnicima PU zadarske, zaštitarima i pratećem osoblju koje je omogućilo da se cijeli događaj održi na najvišoj razini. Ovakav razvoj događaja veliki je vjetar u leđa klubu u njegovom daljnjem sportskom i svekolikom razvoju”, između ostalog stoji u priopćenju Košarkaškog kluba Zadar. (sn)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 10:25