Gašper Okorn

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
NOVOST POD TORNJEM

VIDEO: Cibona predstavila novog trenera: ‘Zanima me samo da izguramo sezonu, a jednu bih stvar demantirao...‘

Podosta o aktualnom statusu Cibone govori i prisutnost malog broja novinara na press konferenciji
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 26. siječanj 2022. 15:58

Gašper Okorn, novi trener Cibone, prvi je put javnosti iznio svoja mišljenja oko novog posla - momčadi, sezone, ciljeva... S obzirom na to da su mu društvo na press konferenciji radili direktor Mauro Vukić, sportski direktor Marin Rozić te financijski direktor Ivan Matasić, moglo se očekivati da će nastati gužva u VIP salonu Draženova doma. Interes je, međutim, bio u skladu sa sezonom zagrebačkog kluba - na predstavljanje Slovenca pristigla su tek tri novinara tiskovnih medija...

Izgurati sezonu

No to ne znači da presica nije bila zanimljiva. Slovenski stručnjak je odmah, dosta znakovito, želio raščistiti da ga "zanima samo ova sezona".

- Zahvalio bih Ciboni na ovoj prilici te Vladi Jovanoviću, koji je ostavio momčad s glavom i repom. Nisam došao u lošu situaciju, nego u doista dobro posložen tim. Cibona je još u igri i u Kupu i u domaćem prvenstvu, a ABA ligu treba odigrati do kraja i izboriti ostanak. Cibona je živa u sezoni, vidim puno motiva i uvijek je velika odgovornost na treneru Cibone. Svjestan sam toga da preuzimam pritisak na sebe, ali ne mogu obećati ništa osim toga da ćemo napraviti sve da postignemo ciljeve. Cibona je odlučila ići težim putem, s mladim igračima, i da uz to rezultat ne izostane. U regiji je već prihvaćeno da je to pravi put, a novi dokaz je potpis mladog talenta Krajnovića. Mene zanima isključivo ova sezona i da to izguramo. Što će biti na ljeto, to ne znam, i to je priča za kasnije vrijeme, poručio je Okorn, kojem su ljudi iz kluba zahvalili na tome što je uskočio u ovom trenutku i na ovako kratki rok, do kraja sezone, jer stvar je imala smisla za obje strane, odnosno barem dok nismo mogli čuti iz prve ruke o čemu se radi.

Naime, znana je stvar da u klubu žongliraju imenom Darija Gjergje, kojeg na ljeto žele dovesti kao dugoročno trenersko rješenje, dok je eterom prostrujala informacija da Okorn ima dogovoren posao s Debrecenom. Novi strateg Cibone je, međutim, priče oko Debrecena odlučno demantirao.

image

Marin Rozić i Mauro Vukić

RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

Znam da nema pojačanja

- To bih demantirao, bio sam tri godine trener u Szombathelyju, kasnije sportski direktor, i pomagao sam glavnom treneru. Nemam nikakav ugovor s Debrecenom, nemam što skrivati. Što se tiče financijske situacije, znam da smo na BAT-u i da se igrači ne mogu dovoditi, stoga se s ovim igračima koji su tu treba raditi. Imamo velik broj utakmica i malo vremena za rad, ali pokušat ćemo nešto osvojiti u ovoj sezoni.

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

Tako, dakle, govori novi trener Cibone kojemu se u sastav vraća Nathan Reuvers, ali i svi igrači koji su do nedjelje bili u "covid-protokolu"..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:27