JOSIP BANDIC Cropix
IDE NA BOLJE

Vojnik kluba priprema Vukove za veliki derbi: ‘Mi smo Cibona i sada u Zadar idemo po pobjedu‘

Nakon odlaska Chrisa Thomasa, Vukove je preuzeo pomoćni trener reprezentacije Hrvatske
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. listopad 2024. 18:20

Uzmite samo ovu situaciju. Neposredno uoči odlaska u Beograd, na utakmicu protiv FMP-a, zakazanu u petak, Chris Thomas, sad već bivši Cibonin trener, došao je u dvoranu i vodio trening Vukova kao da se ništa u međuvremenu nije dogodilo i kao da već tada nije imao spakirane kofere i spremu avionsku kartu za povratak u SAD.

Možete misliti kakav je to bio trening, jer igrači su sve već znali. Kako je koji dan ranije “odlepršao” Cat Barber, tako je “pedala” dočekala i Thomasa, pustite sad lijepe priče o krasnom svršetku kratke suradnje.

Ono što je ostalo trebao je okupiti, mobilizirati i odvesti na megdan FMP-u Bariša Krasić, vojnik kluba, koji je ustoličen kao trener. Cibona je stigla u Železnik praktički bez taktičke pripreme te utakmice i potukla se, vodila i 14 poena viška, da bi na koncu hrabro pala. Onda je već u nedjelju Dinamo nanjušio probleme Cibone prije svega u organizacije igre, jer Cibona odlaskom Barbera i ozljedom Krešimira Radovčića igra bez playa. Vodio je sad Dinamo osam poena viška u drugoj četvrtini, ali Peter Jok je namjestio ruku, dok je Filip Bundović počistio reket Dinama, te su Vukovi upisali novo slavlje u domaćem prvenstvu.

Problem s agresivnošću

Pri tome je ta utakmica i pobjeda s gradskim suparnikom bila dobar temelj za samopouzdanje, s obzirom na ono što slijedi, tu je gostovanje kod Zadra u četvrtak u okviru Favbet Premijer lige, onda i domaće iskušenje u subotu navečer kontra Dubaija u ABA ligi.

Bariša Krasić je uzeo kormilo Cibone i kroz nemirno more pokušava Vukove odvesti u mirnije vode.

- Za ove dvije utakmice koje su iza nas praktički nisam imao niti jedan trening za pripremu, niti za FMP, niti za Dinamo. Vrlo je tu malo prostora ostali za pripremiti, poneka informacija, neke taktičke promjene, od kojih su neke uspjele, druge nisu, jer za usvojiti ih jednostavno nije bilo vremena. Sada uoči gostovanja kod Zadra u četvrtak imamo tri dana za treninge, više je vremena, neke će stvari sjesti...

image

Bariša Krasić

JOSIP BANDIC Cropix

Cibona je do dolaska Roka Rogića bila u poziciji da igra bez ključne pozicije u svakoj momčadi, bez playmakera.

- To je naš glavni problem u ovom trenutku. Posebno se on vidi kad protivnik zaigra agresivno na loptu. Doduše, tu smo u probleme ušli kad smo fizički pali. Katanović krpa tu poziciju i radi tu odličan posao, ali moramo tu uzeti u obzir da je tom dečku samo 17 godina i da igra po trideset minuta tu zahtjevnu poziciju. Definitivno do oporavka Krešimira Radovčića moramo dobiti novog igrača na toj poziciji, on nam je trebao i sada smo ga dobili s Rogićem.

Kakve su prognoze za povratak Radovčića?

- Odmah nakon ozljede bilo je to četiri tjedna stanke, sada je prošao jedan tjedan, znači možemo ga očekivati na terenu za negdje tri tjedna.

Slijedi odlazak Vukova u Zadar. U domaćem prvenstvu se treba nadoknaditi kiks protiv Cedevite Junior...

- Definitivno u ovom ritmu utakmica nema tu puno prostora za treninge, tim više jer imamo uvijek tri, četiri igrača u punoj minutaži, oni sljedeći dan moraju imati smanjen opseg rada kako bi se rehabilitirali. Radimo u okvirima onoga što možemo. Želimo maksimalno podići agresivnost, popraviti neke stvari u obrani, prije svega moramo biti bolji u kontroli skoka, jer nas to muči od starta sezone. Skok je stvar želje i volje i tu se, recimo, može popraviti u vrlo kratkom razdoblju.

Koliko su pretumbacije kojima smo svjedočili posljednjeg tjedna ostavile traga na svlačionici?

- Po meni je situacija i bolja nego što sam očekivao. Jest, iza nas je doista turbulentan jedan, odlazak na utakmicu bez iti jednog treninga, ali igrači su bili maksimalno profesionalni i ozbiljno su shvatili situaciju u kojoj smo se svi skupa našli. Očekivao sam da će sve to ostaviti većeg traga, ali nekako smo uspjeli izvući u ovih par dana i okrenuti sve na pozitivu.

Ova momčad ima kvalitetu

Uostalom, to se pokazalo i u nedjelju kontra Dinama, kad je momčad uspjela okrenuti zaostatak od gotovo deset poena razlike.

- Imali smo u startu problema s obranom, nekako smo bili premekani. Dinamo je nas ugurao u reket, mučio nas je na skoku. Onda smo podigli obranu i sve je počelo izgledati bolje.

image

Favbet logo

PR

U odnosu na lanjsku momčad u domaćem prvenstvu, Cibona je sada puno šira, no koliko je dobra tek treba vidjeti kad se do kraja uigra.

- Ova momčad ima kvalitetu. Dosta smo kasno krenuli s pripremama, pokušavali uigrati novi sustav. Neke ćemo stvari korigirati, ali ova momčad sasvim sigurno ima kvalitetu.

Favbet Premijer liga se zahuktala, a u sljedeća dva kola čekaju nas i dva velika derbija. Cibona će prvo u goste Zadru, onda će i Split dočekati u reprizi lanjskog finala Zadar. Kroji se startni vrh ljestvice...

- Sigurno je kako su Cibona, Zadar i Split uvijek u vrhu i nekako su podjednaki favoriti. Opet, po do sada prikazanom, čini mi se da se Split nekako profilirao u glavnog kandidata za naslov, jer trenutačno izgledaju najbolje. Što se tiče utakmice u četvrtak, s kojom se otvara peto kola, po svemu do sada viđenom, ali i po našoj međusobnoj utakmici na početku sezone, Zadar bi trebao biti veliki favorit. I s obzirom na to kako izgleda, ali i s obzirom na to kako smo mi izgledali u posljednjih mjesec dana. Međutim, to su derbiji. Znamo međusobno svoje prednosti i mane u odnosu na onoga drugoga. Opet, mi smo Cibona i sasvim je jasno da ćemo u Zadar ići po pobjedu - zaključio je Bariša Krasić.

Linker
23. listopad 2024 18:20