Smijenjeni David Gunjević

 Luka Gerlanc/Cropix
KLUB U KAOSU

Vrhunac rata u Zadru: Direktor Gunjević pozvao gradononačelnika da smijeni Nadzorni odbor, oni smijenili njega

Zadar usred ‘dvorskih borbi‘ u klubu dočekuje Cibonu (17.30) u zaostaloj utakmici HT Premijer lige
Piše: Dražen Žura, SNObjavljeno: 28. veljača 2023. 05:26

"Očito je, moram otići ja ili vi, te pozivam Gradonačelnika neka vas smijeni, osim članova iz Grada košarke. A što reći o činjenici da je na vašoj posljednjoj sjednici bio član koji je javno rekao kako više nije vaš član? Ako me smijenite, zahvaljujem Tornadu koji mi je davao neprestanu i bezuvjetnu potporu", dio je pisma kojim se David Gunjević, direktor KK Zadar, u nedjelju navečer iza 22 sata obratio Nadzornom odboru i vlasniku kluba, Gradu Zadru, odnosno gradonačelniku Branku Dukiću.

Na reakciju nije morao dugo čekati. Nadzorni odbor u ponedjeljak je na sjednici smijenio Gunjevića, i to jednoglasnom odlukom, što se dogodilo prvi put u aktualnom sazivu NO-a.

Kao objašnjenje odluke naveli su Gunjevićeve medijske istupe te "suštinsko neslaganje oko poslovnih ciljeva kluba", a jedan od kamena spoticanja bila su tri otkaza koja je sad već bivši direktor podijelio bez koordinacije s Nadzornim odborom.

"Nadzorni odbor je u više navrata komunicirao prema Direktoru, da nakon što se ponište svi poslovno uvjetovani otkazi, ima otvorene ruke da prema bilo kojem zaposleniku u radnoj zajednici koji ne ispunjava svoje radne obaveze, slobodno može pokrenuti proces disciplinskog otkaza, ako za to postoje legitimni dokazi", stoji u priopćenju.

Istaknuli su da "samovoljno donošenje odluka koje statutarno zahtjeva suglasnost Nadzornog odbora sigurno nije način kako naš voljeni klub može prosperirati", kao i da NO neće uplitati u vođenje sportske politike kluba, jer je to posao sportskog direktora uz suglasnost Uprave. Vršitelj dužnosti direktora, zaključili su, bit će imenovan vrlo brzo, a Zadarski.hr doznaje da će to biti tajnica Vana Dundov.

image
CROPIX

Sve se to događalo uoči utakmice Zadra i Cibone koja se trebala igrati početkom siječnja, ali je odgođena za posljednji dan veljače. O mogućnostima Zadra da se nakon "promašaja" u Kupu Krešimira Ćosića, posve okrene HT Premijer ligi, smijenjeni Gunjević je u pismu također iznio svoje mišljenje...

"U brojnim međusobnim susretima s tri naša najjača konkurenta u Hrvatskoj ove sezone imamo tek jednu pobjedu i jasno je koliko je realno da ove godine osvojimo Prvenstvo."

Blokiran račun kao "nagrada"

A Zadar doista žudi za pobjedom nad Vukovima koji su tri puta kroz sezonu bili uspješniji od njih, pa je stiglo vrijeme za prekid tog negativnog niza.

- Ovu pauzu smo iskoristili za podizanje razine fizičke pripreme, radilo se nešto i na taktičkom dijelu. Oslabljeni smo odlaskom Antonija Jordana, nama jako bitnog igrača. Vjerujem i nadam se da ćemo to uspjeti kompenzirati ulaskom nekih drugih igrača u rotaciju. Ove godine nas je Cibona pobijedila tri puta i morat ćemo biti izuzetno koncentrirani ukoliko mislimo izaći s pozitivnim rezultatom - kazao je Danijel Jusup, trener Zadra koji još uvijek ne može biti siguran hoće li moći koristiti Darija Drežnjaka jer je Gunjević napisao i sljedeće:

"Imate novca i za potpis ugovora igraču koji je cijelu ovu klupsku situaciju lukavo iskoristio kako bi izbjegao odštetu pritom zaboravivši da ga se ljetos u cijelosti isplatilo i da će mu se, bez obzira na sve, zaostaci isplatiti. U isto vrijeme njegov matični klub (Široki op. a.) pušta zadužnice i blokira nam račun, valjda kao nagradu, jer ga je KK Zadar dvadeset godina hranio igračima, trenerima i novcem. Ugovor s igračem koji je već imao ugovor pa ga je raskinuo neću potpisati."

Upravo navedene činjenice mogle bi donijeti dodatnu glavobolju treneru Jusupu, no, neslužbeno, u klubu vjeruju kako će uspjeti riješiti Drežnjakov nastup.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 04:15