Trener Splita nije zadovoljan suđenjem

 DUJE KLARIC Cropix
NAPETA PRESS KONFERENCIJA

Vuku se repovi s dramatičnog dvoboja Cibone i Splita: ‘Za nas ova utakmica nije gotova, uložili smo žalbu‘

Trener Splita Srđan Subotić je kasnio na konferenciju, a onda je otkrio o čemu je riječ
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. prosinac 2022. 21:45

Cibona je sa 90:88 pobijedila Split u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Kad je Josip Sesar dobio riječ na konferenciji za medije nakon utakmice, imao je informaciju da nitko iz Splita neće doći pred novinare, što je Cibonin trener okarakterizirao kao veliko nepoštivanje institucije Cibone.

"Ne govorim ovo samo radi toga što nisu došli sada, nego zbog svega što je klupa Splita radila tijekom cijele utakmice. Nikada ne bih tako postupio u dvorani Splita ili Zadra", kazao je Sesar.

No, nakon tih riječ ispred novinara se ipak pojavio Splitov trener Srđan Subotić.

"Nisam odmah došao, jer smo potpisivali žalbu na ishod ove utakmice. Ova je utakmica dostojna završnice, ali što se mene tiče njezin ishod nije poznat. Žalili smo se, jer sudac Kardum je pokazao faul, a ne znamo je li dozvoljeno gledanje snimke ako to nije najavljeno prije utakmice. Upitno je kad je bio faul, ali je svakako suđen", kazao je Srđan Subotić, nadajući da se još može dogoditi da se daleko izvan dvorane ishod ove utakmice promijeni.

Iako, malo je za tako što šanse. Na snimci se vidjelo kako je lopta još uvijek u Mavrnim rukama, a svijetlo na tabli za istek vremena se upalilo. No, pitanje je kad je bio faul. Opet, ponovno se neće igrati, jer se nikada nije igralo ponovno, a Split nije niti dobio priliku šutirati penale, pa je na semaforu ostalo 90:88 za Cibonu.

"Bilo bi nezasluženo da nismo dobili i Aranitovićev koš je bila nagrada za sve ono kroz što prolazimo. Bio je dogovor da Kapusta ode na prodor, no Aranitović je vidio priliku i zabio i ja mu čestitam", dodao je Sesar.

A Aleksandar Aranitović ovako je sve vidio:

"Je, taj šut je moj specijalitet. Znao sam zabiti za pobjedu, doduše nikada sekundu do kraja. Sada ja, sutra netko drugi. Lijep je osjećaj ovako odlučiti utakmicu, na meni je bio Mavra, digao sam se na šut, pogodio..."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 14:43