Kresimir Radovčić

 RANKO SUVAR Cropix
PRVENSTVO HRVATSKE

Zabok poravnao seriju i izborio treću utakmicu protiv Cibone, Neal najefikasniji

Nickolas Neal sa 22 i Emil Savić sa 16 poena bili su najefikasniji kod Zaboka
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 06. svibanj 2024. 21:54

Zabok - Cibona 73:70 (10:11, 22:17, 23:23, 18:19)

ZABOK Gradska dvorana. Gledatelja 1.000. Suci: Hadžić, Terlević i Peić.

ZABOK: Sikirić 4s, Neal 22p, 5s, 5a, Savić 16p, 4s, 3il, Cvitanović 5p, 5s, Kosi 3, Cinac 15p, 8s, Tomić, Antonić, Črnjević 2p, 3a, 4il, Rebić 6p, 3s, Borovčak, Buljević 4.

CIBONA: Radovčić 15p, 7s, 3ol, 3il, Perasović 12p, 3s, Majcunić 15p, 6s, Pavković 4p, 6s, Aranitović 15p, 4s, Crnogorac, Ferderber, Krizmanić, Grubić, Katanović 9p, 4il.


Do ove sezone je Zabok samo jednom svladao Cibonu u svojoj povijesti, a ove sezone učinio je to već tri puta. Nakon što su momci Ivana Tomasa u osnovnom dijelu sezone upisali dvije pobjede nad Vukovima, sada je u doigravanju stigla i treća pobjeda, prva u Zaboku ove sezone. Pred dobro ispunjenim tribinama zabočke dvorane, pred oko tisuću navijača Zabok je svladao Cibonu sa 73:70 i tako izborio majstoricu četvrtfinala. U četvrtak će Zabok imati ispred sebe 40 minuta u kojima može ostvariti najveći uspjeh u povijesti kluba, jer Zabok nikada ranije bio u četiri najbolja sastava u Hrvatskoj.

Doduše, za tako što pitat će se i Cibonu, koja je imala šanse završiti posao i plasirati se u polufinale već u utorak. Međutim, Nick Neal i Emil Savić držali su svojim rukama završnicu utakmice i tako potvrdili pobjedu u utakmici koju je domaćin kontrolirao u njezinom većem dijelu.

Ivan Tomas očito nije zadovoljan agresivnošću svoje momčadi u prvom porazu u seriji te je Zabok bio drugačija momčad, posebno u tom dijelu u odnosu na prvu utakmicu. Nick Neal je ovoga puta gledao i na suigrače, a ne samo na sebe, a Zabok je početkom treće četvrtine, u 24. minuti imao i velikih 42:32.

Cibona se vratila na prodorima Borne Katanovića i šutem Ivana Perasovića, a Zaboku nije išla na ruke i ozljeda prsta Dina Cinca zbog koje je MVP dosadašnjeg dijela sezone jedno vrijeme proveo na klupi.

Međutim, Cibona, iako se približila nije uspjela ubaciti u brzinu više i prelomiti utakmicu. Nick Neal je držao prednost, priključio se i Emil Savić, a Dino Cinac je odigrao bolju utakmicu nego u Zagrebu.

Cibona je šutirala za tri samo 4-21 i to je bio jedan od većih uzroka poraza Vukova, iako se sasvim pristojno držala u skoku (33-34). No, razlika je u ovoj utakmici bila je u asistima, kojih je Zabok podijelio 16, a Cibona je ostala na osam dodavanja za koš, a pri tome su Krešimir Radovčić koji izlazi iz ozljede i Aleksandar Aranitović podijelili samo jedan asist.

Razrješnica ove serije tako će biti u Zagrebu u četvrtak. Split čeka pobjednika ovog para u polufinalu, a uoči majstorice teško je reći tko je bliži prolasku u četiri najbolja.

Cibona, iako igrački hendikepirana ima iskustvo u četiri seniora koji su odigrali više ovakvih utakmica, ali Zabok zna da je u stanju ispisati povijest košarke u Zagorju..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 22:03