BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
POLUFINALE PRVENSTVA

Zadar je pao, dalmatinski derbi pripao domaćinima, Splićani su jednu pobjedu udaljeni od finala

Košarkaši Splita i Zadra odigrali su prvu utakmicu polufinala prvenstva Hrvatske, a slavili su domaćini.
Piše: HinaObjavljeno: 20. svibanj 2022. 20:14

U prvom polufinalnom susretu domaćeg košarkaškog prvenstva Split je na domaćem parketu pobijedio Zadar 74:64 (18:22, 21:13, 16:17, 19:12) i poveo u seriji koja se igra na dvije pobjede.

Izjednačena utakmica trajala je od početka do kraja, s tim da su Splićani gotovo cijelo vrijeme u drugom poluvremenu bili u prednosti. Zadar je puhao za vratom i prijetio, a utakmica se i definitivno prelomila minutu i 26 sekundi prije kraja kada je Shannon Shorter pogodio tricu s kojom je Split pobjegao sa 68:64 na 71:64.

image

Splićani su pobijedili Zadar u prvoj utakmici polufinala

BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Do kraja je ostalo premalo vremena da se dogodi čudo te su Zadrani morali priznati poraz u prvom polufinalnom duelu.

U finale će se plasirati momčad koja prva ostvari dvije pobjede. Druga utakmica igra se u Zadru, u ponedjeljak, dok će potencijalnoj trećoj utakmici opet domaćin biti Split.

Prvi strijelac Splita bio je Shannon Shorter koji je ubacio 21 poen, a imao je osam skokova te tri asistencije. Toni Perković je ubacio 22 poena, a trice je gađao odličnih 6/10.

Kod Zadra je najbolji bio Justin Carter koji je ubacio 16 poena, dok je Dario Drežnjak dodao 12 uz pet skokova.


PH, košarkaši:

Split - Zadar 74:64 (Split je poveo 1-0 u seriji na dvije pobjede)

Cibona - Gorica (20 sati)

Sonik Puntamika do prve pobjede protiv Bosca

Košarkaši Sonik Puntamike svladali su Bosco 85:79 (23:15, 17:17, 27:20, 18:27) u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za posljednje mjesto koje je ostalo slobodno iduće sezone u HT Premijer ligi.

Na domaćem parketu u Jazinama Sonik Puntamika je prvo odvajanje od suparnika ostvarila u prvoj četvrtini (23-15), dok je u trećoj dionici pobjegla na dvadeset poena razlike. Time se nije zaključila ova utakmica jer se Bosco u završnici približio na samo dva poena zaostatka, ali do velikog preokreta i super vrijedne pobjede gosti ipak nisu stigli.

U domaćem sastavu najbolji je bio Dino Palčić sa 17 poena, 11 asistencija i šest skokova, dok je za Bosco čak 30 poena ubacio Luka Katura uz osam skokova.

Momčad koja prva ostvari dvije pobjede osigurat će i iduće sezone igranje u elitnom razredu, a druga utakmica, kojoj je Bosco domaćin, igrat će se u ponedjeljak (23. svibnja).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:49