Chimezu Onuaku i Justin Carter, Igokea - Zadar
 ABA PHOTO
HRVATSKA LIGA

Zadar na Višnjiku nadigrao Goricu! Carter i Vuković najbolji u redovima domaćina

Zadar je vodeća momčad HT Premijer lige sa 11 pobjeda i dva poraza
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 18. prosinac 2020. 21:02

Košarkaši Zadra pobijedili su Goricu sa 74-55 (14-17, 25-8, 17-16, 18-14) u utakmici 14. kola HT Premijer lige odigranoj u petak u dvorani Krešimir Ćosić na zadarskom Višnjiku.

Zadar je od Gorice umalo napravio “ravnicu”, međutim u trenucima kad su se odlijepili na plus 19, počeli su igrati jedan na pet, te tako gostima dozvolili da posve ne potonu.

Inače, do omjera 25:25, izgledalo je kako će se Gorica značajnije nametnuti, međutim naljutili su zadarsku momčad i “popili” seriju 14:0. Prije toga spomena je vrijedna i NBA akcija koju je započeo Justine Carter tako što je loptu samo bacio na tablu, priskočio je Chinanu Onuaku i “zakucao”. I to je jedan detalj koji je zorno kazao kako se Gorica uz sav trud nikako nije mogla nadati boljem ishodu.

Istina, na trenutke su znali spustiti vodstvo Zadra, međutim odličnih nekoliko dodavanja Dominika Mavre za Domagoja Vukovića odredili su puno toga vezano uz konačni ishod. Valja kazati kako je zbog povišene temperature utakmicu propustio trener Veljko Mršić, zamijenio ga je Ivan Perinčić. Inače rječiti Josip Sesar, prozborio je onako kurtoazno: “Čestitam Zadru, na pobjedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:28