Karlo Žganec

 LUKA GERLANC
NASTAVAK SURADNJE

Zadar potpisao ugovor s važnim igračem. Bio je jedan od ključnih u osvajanju naslova

Karlo Žganec postao je treći igrač koji je ovog ljeta potpisao ugovor s klubom
Piše: Zadarski.hrObjavljeno: 12. srpanj 2023. 22:27

Jedan od ključnih igrača koji su povukli Zadar do naslova prvaka Hrvatske, Karlo Žganec, produžio je vjernost klubu iz Donatova grada na još jednu/dvije sezone, objavio je KK Zadar.

Igrač koji za 13 dana slavi svoji 28. rođendan u svoju košarkašku avanturu krenuo je preko rodnog Zagreba 2012. godine nastupajući za klub s istim imenom. Nakon toga, slijedi period od pet godina Cedevite i kratka epizoda posudbe u Zaboku da bi prije sezone u Split nakon koje je stigao u Zadar toga dvije sezone proveo u rumunjskom Cluju, piše Zadarski.hr.

U sezoni za nama Karlo je u okvirima regionalne AdmiralBet ABA lige u kojoj je bio jedna od ključnih karika za plasman u doigravanje, bilježio 8.8 poena, 5.4 skoka te 2.5 asistencije po utakmici! U domaćem prvenstvu odigrao je sjajno u drugoj utakmici finala protiv Splita e uvelike pomogao Zadru da osvoji HT Premijer ligu, a u doigravanju je prosječno zabijao gotovo 10 poena po utakmici, uz 5 skokova te 2 asistencije.

Nakon dolaska Patrika Jambrovića i ostanka kapetana Marka Ramljaka, Karlo Žganec je treći igrač koji je ovog ljeta potpisao ugovor s KK Zadar.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 19:53