Luka Božić

 JURE MISKOVIC/CROPIX Cropix
PRVENSTVO HRVATSKE

Zadar pred svojim navijačima u Višnjiku prvi put ove sezone srušio Cibonu, ‘triple-double‘ Luke Božića

Na vrhu ljestvice sada su izjednačene čak četiri momčadi - Zadar, Cibona, Cedevita Junior i Split
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 28. veljača 2023. 19:21

Zadar – Cibona 83: 68 (23:21, 22:14, 18:18, 20:15)

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić” . Gledatelja:1000.

Suci: Josip Radojković, Leo Roglić i Frane Mjeda.

ZADAR: Davis (7), Klarica, Sikirć, Žganec(11), Čampara, Njegovan, Lakić (9), Drežnjak (7), Božić (19), Ramljak (25), Šantelj(5) .

CIBONA: Vuković, Radovčić(7), Perasović(3), Smajlagić (5), Majcunić (2), Mazalin (8), Aranitović (18), Baković (3), Kapusta (7),Ljubičić(15).



U svojem četvrtom pokušaju ove sezone, Zadar je na Višnjiku uspio pobijediti Cibonu, koja je na dvoboj stigla s porukom svojoj klupskoj upravi: “Igramo do Zadra, a kasnije?”.

Razlog su višemjesečna dugovanja, odnosno neisplata plaća, nekima i po pet mjeseci, pa se skupilo očito toga kod igrača Cibone i onda se osjetilo, svakako, u igri gostiju da to prezentaciji na pravoj visini.

Treneru Josipu Sesaru ostaje samo nadati se i vjerovati da će se to pitanje riješiti ovih dana...

Na drugoj strani, konačno se zadarskim navijačima osladilo, slavili su o ogledu sa starim rivalima. Upravo onako kako je najavio trener Danijel Jusup - svi koji su dobili njegovu prigodu za ulazak u igru, bili su koncentrirani kroz cijelu utakmicu.

Nakon izjednačene prve četvrtine (23:21) u drugoj su domaći igrači počeli s rezultatskim odvajanjem od suparnika. U nekim dijelovima druge četvrtine došao je Zadar i do dvoznamenkaste prednosti, a novi bijeg je uslijedio u drugom poluvremenu.

Tada je Zadar, tijekom treće četvrtine, otišao i na petnaest poena razlike te je dvoznamenkastu prednost domaći sastav držao kroz cijelu posljednju četvrtinu čime je trasirao put do slavlja u ovom derbiju.

Ponajbolje brojke otišle su na stranu kapetana Marka Ramljaka, što se tiče poena (25), dok je briljirao Luka Božić, koji je bio u svom elementu te ostvario triple-double učinak: 19 poena, 13 asistencija i 10 skokova.

Suprotno od toga, reprezentativac Dario Drežnjak, ujedno i povratnik u momčad, bio je ispod ranijih izdanja. Usto je morao i otrpjeti prilično neugodne povike s jednog dijela tribina. Na takvu reakciju trener Jusup je reagirao nakon utakmice, zamolio navijače za razumijevanje, te je naglasio kako sva događanja u klubu uvijek ostavljaju traga.

Potvrdio je da Zadar neće potpisati ugovor s Petrom Aranitovićem, iako je to bila trenerova želja pa mu ostaje, ističe Jusup, koristiti igrače koje ima.

Na koncu, kada je sve bilo riješeno u završnici utakmice, Jusup je zvao sekundu prije kraja minutu odmora. Zašto?

- Željeli smo uhvatiti zaostatak za poraz iz Zagreba - objasnio je Jusup te izrazio zadovoljstvo što se nakon tri poraza dobilo Cibonu, jer bi poraz donio određeni kompleks igračima.

Ovako je, međutim, na vrhu prvenstvene ljestvice prilična gužva. Naime, sada su izjednačene čak četiri momčadi s identičnim učinkom od 16 pobjeda i 4 poraza: Zadar, Cibona, Cedevita Junior i Split.



POREDAK: Cedevita 16-4, Cibona 16-4, Zadar 16-4, Split 16-4, Šibenka 13-7, Furnir 11-10, Dinamo 8-12, Alkar 6-14, Zabok 5-15, Bosco 5-15, Škrljevo 5-15, Gorica 4-17.D. Žura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 07:11