ZVONKO PAVIC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Zadar protiv Cedevite odradio lagano zagrijavanje za prvi susret doigravanja ABA lige

Moglo se vidjeti kako domaćin uigrava neke nove kombinacije koje će koristiti u narednom dijelu sezone
Piše: Val KraljevićObjavljeno: 11. travanj 2024. 20:49

ZADAR 88:68 CEDEVITA JUNIOR (26:12, 28:16, 17:23, 17:17)

ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić. Gledatelja 500. Suci: Radojković, Hadžić i Galić.

ZADAR: Davis 11, Božić 9, Klarica 15p, 6s, Mekić 4p, 4s, Žganec 3, Mazalin 11p, 11s, 4a, Lakić 6p, 6s, 5a, Jambrović 7, Drežnjak 15p, 4s, Vujačić, Grbić 2, Ramljak 5.

CEDEVITA JUNIOR: Bogdanović 11, Ogrizović 4p, 4s, Rašić 7, Karačić 2, Jelić, Allen 8, Serdarušić 18p, 4s, Maričević 9, Luke 9p, 6s, Ljubičić, Batinić.

U utakmici 30. kola Favbet Premijer lige košarkaši Zadra sjajnom su izvedbom razbili Cedevitu Junior te tako odradili lakši trening pred Budućnost. Nastavili su tako Zadrani niz od 12 pobjeda u domaćem prvenstvu, u kojem suvereno drže prvo mjesto.

Zadar je utakmicu otvorio koncentrirano i raspoloženo s tečnim napadima, dok su igrači odisali svježinom. Prednost 10:0 su odmah na početku utakmice napravili Juan Davis i Luka Božić, svaki s po pet poena. Morao je potom minutom odmora reagirati trener gostiju Damir Mulaomerović, no ništa se nije promijenilo. Zadar je na terenu nastavio raditi što želi, a prednost je samo rasla i rasla. Brzo je Danijel Jusup mogao na klupu povući svoje glavne vedete te ih odmoriti za subotu i Budućnost. Ponovno je sjajno reagirao mladi Krševan Klarica, a Arijan Lakić popravio je polaganje Adema Mekića za najvećih 27 poena viška (52:25) i to već u prvom poluvremenu.

Nastavak utakmice nije donio ništa novog. Zadrani su nastavili dominirati te su mirno održavali prednost od dvadesetak poena razlike. Moglo se vidjeti tek kako Zadar uigrava neke nove kombinacije koje će zasigurno koristiti u najvažnijem dijelu sezone. Igrači Cedevite Junior zaista su tijekom čitave utakmice izgledali ispuhano što je vjerojatno odraz psihološkog pražnjenja nakon velike pobjede protiv Splita u prošlom kolu. U redovima Zadra svi su se upisali u listu strijelaca osim vidno indisponiranog Petra Vujačića.

Treba spomenuti i kako je nešto sitno prije utakmice trener Zadra Danijel Jusup proglašen za najboljeg trenera u ABA ligi za sezonu 2023/2024.

Cedevita Junior u idućem će kolu ugostiti Škrljevo, dok Zadar već u subotu očekuje prva utakmica četvrtfinala ABA lige u Podgorici protiv Budućnosti. Nakon toga u prvenstvu ih očekuje veliki derbi protiv ranjene Cibone.

V. Kraljević

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 22:58