LUKA GERLANC/CROPIX Cropix
HT PREMIJER LIGA

Zadar s mislima na Megu lako sredio Cedevitu Junior i upisao svoju četvrtu pobjedu u HT Premijer ligi

U poluvremenu utakmice Zvonimir Ridl, sportski direktor KK Zadar, uručio je zlatna odličja mladim igračima Zadra
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 02. travanj 2022. 21:25

Zadar – Cedevita Junior 89:72 (24:23,20:12,19:15, 26:22)

ZADAR: Marčinković (10), Paponja, Jordano (12)Brala(6), Vuković (14), Junaković(2), Buljan, Drežnjak(19), Mavra (15), Thompson (11).
CEDEVITA JUNIOR: Ogrizović, Radović(9), Rašić(2), Filipović(7), Bundović(11), Miličević(3), Šabić (12), Bošnjak(10), Planinić(6), Vučić(4), Batinić(8).


Zadar je upisao svoju četvrtu pobjedu u HT Premijer ligi za prvaka, nije im smetala ni činjenica da su bili bez Justina Cartera i Aleksandra Bursaća. Ali, na putu do trijumfa bilo je jako puno nervoze radi čudnog sudačkog kriterija, a to je stvaralo i podosta bučnih negodovanja zadarske publike.

Srećom, Zadrani su bili na dobroj radnoj temperaturi i osobito precizni na šutu za tri poena. Čak osam trica u prvom poluvremenu, kojima su u nastavku dodali još tri, dok je Cedevita Junior ogled završila sa svega pet uspješnih ubačaja na šutu za tri poena.

Inače, Zadar je, svjestan kako ih u ponedjeljak očekuje dvoboj s Megom u ABA ligi, neko vrijeme igrao pod ručnom. Ali, svaki put kad bi se gosti nekako uspjeli rezultatski približiti, prebacili bi na višu razinu koju Cedevita Junior nije mogla pratiti. U jednom trenutku, u zadnjoj dionici susreta otišli su i do plus dvadeset (85:65) pa je bilo posve jasno kako se domaća momčad mislima može okrenuti prema Megi.

U poluvremenu utakmice Zvonimir Ridl, sportski direktor KK Zadar, uručio je zlatna odličja mladim igračima Zadra koji su u razredu U-13 osvojili naslov prvaka Dalmacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 23:32