Justin Carter

 LUKA GERLANC
2-2 U SERIJI

Zadar u pravom trileru izborio majstoricu za titulu! Odluka o hrvatskom prvaku pada u Zagrebu

Domaći su u sjajnoj atmosferi uspjeli produžiti seriju, a tko će biti prvak saznat ćemo u petak.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 07. lipanj 2022. 22:00

ZADAR - CIBONA 61:59 (16:17, 20:19, 13:9, 12:14) - 2:2 u seriji

ZADAR Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja 2825. Suci: Radojković, Kardum i Hadžić.

ZADAR: Carter 13p, 7s, 3il, Marčinković 2, Paponja, Jordano 8p, 3ol, Brala, Bursać 3s, Junaković 5, Buljan 1, D. Drežnjak 8p, 4s, Mavra 9p, 3s, 3a, Thompson 15p, 19s, 4il.

CIBONA: Popić, Radovčić 10p, 3s, Prkačin 8p, 7s, Gegić 8p, 9s, 3a, 6il, Vildoza, Majcunić, Novačić, Gnjidić 5p, 4s, 4a, Branković 6p, 3s, M. Drežnjak 9p, 3ol, 3il, Reuvers 2, Nakić 11p, 7s.

Odluka o vlasniku naslova košarkaškog prvaka Hrvatske ipak će odlučivati „majstorica” u Zagrebu. Zadar se kako je u najavi rekao Srđan Helbich vratio kad su mnogi misli kako je momčad s Višnjika otpisana. Mogli bismo nizati uspješnost i kazati kako je riječ o momčadskoj pobjedi, međutim, Thompson je s petnaest poena i čak devetnaest skokova nedvojbeno bio broj jedan! Odlučujući meč je u petak!

Inače, Zadar nije mogao bolje otvoriti utakmicu, povukli su i brzo došli do šest poena viška, ali se jednako brzo vratila i Cibona, Nakić potom i Prkačin zabili su za tri poena. Njima je pak uzvratio Mavra, kasnije i Jordano, međutim, zadarska se momčad previše mučila za svaki poen, dok je Cibona relativno lagano dolazili u prigodu za realizaciju. Ali je rezultat nerijetko prelazio s jedne na drugu stranu. Opet su gosti imali bolji skok, da posve ne poskoče pobrinuo se Thompson kojeg se moglo vidjeti i u reketu, gdje je stvarao probleme suparniku.

image
LUKA GERLANC

Imao je kod Cibone i Radovčič malu minijaturu, uz bok su mu bili Drežnjak i Gegić, a Carter je tricom držao rezultat u poravnanju. Siromaštvo poena ipak je Zadru u jednom trenutku, realizacijom Junakovića, Mavre i Thompsona donijelo prednost 43:38, uzvratila je Cibona preko Reuversa, Gegića i Brankovića otišla je na plus jedan, tako da je rezultatski tjesnac bio konstanta. Zadarsku krvnu sliku popravio je Carter s dva, pa Drežnjak tri poena za ulazak u zadnju dionicu s četiri plus (49:45). Jordano je potegao za tri poena i pogodio, Mavra i Carter su probili obranu i Zadar je otišao na 56:49, ali daleko je bio kraj.

image
LUKA GERLANC

A Cibona se počela približavati, iz zadarskih pogrešaka nizali su poene, četiri, što je za tvrdu utakmicu bilo itekako značajno. Carter je malo pogurao s crte slobodnih bacanja, Zadar je nastavio gubiti koncentraciju u napadu, ubrzo i obrani jer su dozvolili Nakiću tri plus dva za 58:58. Nepune dvije minute do odluke o pobjedniku, Thomposn je digao na plus dva, i osamnaest sekundi do isteka Cibona je zaradila dva slobodna bacanja. Prkačin je pogodio jedno. Isto je na suprotnoj strani uradio Thompson ( 61:59). Imala je Cibona posjed i 14 sekundi na semaforu. Nervi su bili kao struna, išao je Gegić na ulaz i promašio produžetak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 06:53