Ljuti su Zadrani na splitsku publiku

 JAKOV PRKIC Cropix
SPAŠAVANJE SEZONE

Zadrani ljuti zbog buke: ‘To se tako ne radi, a neprimjereno je i što radi službeni spiker‘

Klub s Višnjika čeka ogled s nadom da će na Gripama biti manje "nesportske" buke na tribinama
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 30. svibanj 2024. 20:28

Nemalo su ostali iznenađeni svi koji prate sport, napose košarku, čim se pojavila priča o žalbi koju je službeno nakon poraza u Splitu podnio Košarkaški klub Zadar. Ukratko, njihov prigovor odnosio se na višak decibela na Gripama, odnosno, buku u dvorani!? Što je to zasmetalo Zadrane?

- Dvije su stvari u pitanju. Po nama neprimjereno je da službeni spiker može biti ujedno i vođa navijača. Nadalje, iza naše klupe bile su dvije brodske sirene, a to se tako ne radi – drži Denis Pleslić, sportski direktor kluba, koji je stavio potpis ispod navedene žalbe.

Kakva su očekivanja za četvrtu utakmicu, hoće li se uvažiti primjedba?

- Sa svime je upoznat Božo Perković povjerenik natjecanja u Favbet Premijer ligi, koji, istina nije bio na utakmici, ali zna o čemu se radi. Imamo obećanje kako će se to regulirati, odnosno, premjestiti trubača na neko drugo mjesto – zaključio je Pleslić!

I tako u finalnoj seriji smo dobili niz posve čudnih reakcija iz zadarskog kuta, jedino još nisu bacili “ručnik”. Međutim, vjerujemo kako će u konačnici prednost pred svime dobiti košarkaški štih.

A sve je krenulo uoči prvog ogleda na Višnjiku, kada je trener Danijel Jusup proglasio “silenzio stampa” za igrače, iz razloga da im to odvlači pozornost i oduzima mir. I onda je nakon iznenađujućeg poraza isti čovjek zaključio kako ti isti igrači nisu imali isto onoliko želje koliko momčad Splita!

Uslijedio je nastavak neobičnog pritiska i to neposredno nakon završetka druge utakmice i uvjerljive pobjede Zadra, kada je Jusup u hodniku Krešinog doma imao nešto dodatno kazati sucima, ukorivši ih da su dozvolili previše priče i gestikuliranja igračima Splita.

Prije odlaska na Gripe poželio je isto suđenje kakvo su Žuti imali u zadarskoj dvorani. Na koncu, dogodio se slučaj “ dvije trube”! Što je sljedeće? Kako pak razmišlja Jusup prije petka i novog ogleda na prebučnim Gripama?

- Mislim da moramo popraviti neke stvari u obrani, da im ne dozvolimo otvorene šuteve za tri poena, to je najvažnije u ovom trenutku. I da se koliko toliko uspijemo oporaviti za utakmicu – kratko da ne može kraće zaključio je Jusup.

Unatoč tomu što Split ima vodstvo 2:1 u seriji, zadarski navijači su uvjereni u povratak na Višnjik i obranu naslova prvaka Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. svibanj 2024 20:33