DERBI POD TORNJEM

‘Zagreb zaslužuje košarkaški derbi!‘ Dinamo uz glasnu podršku s tribina dočekuje Cibonu

Obje su se ekipe opekle u prošlome kolu, Dinamo kod Bosca, Cibona kod Cedevite Junior
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 15. siječanj 2023. 11:21

Nakon što su prije dva tjedna u Draženovom domu svladali Šibenku (89:65), pred košarkašima Dinama u 15. kolu HT Premijer lige je još jedan veliki ispit – utakmica protiv trenutno druge momčadi Prvenstva, Cibone (18.00). Svoje viđenje novog ZG-derbija dao nam je Neven Spahija, jedan najuglednijih hrvatskih trenera s NBA, euroligaškim i azijskim iskustvo, koji je svojevremeno bio i trener Cibone u dva navrata, dok je već duže bvrijeme potpredsjednik u KK Dinamo.

- Smatram da Zagreb zaslužuje košarkaško uzbuđenje i napetost kao što je uoči ove utakmice. Svjesni smo da je Cibona kvalitetnija momčad, ali smo projekt koji se razvija u pozitivnom pravcu. Na kraju dana, nikome nećemo priznati da je bolji od nas. Svoje ćemo košarkaško znanje demonstrirati na parketu – rekao je Spahija koji se nakon toga osvrnuo na rad Uprave kluba, jedne od rijetkih, gotovo jedine u Hrvatskoj u kojoj 99 posto strukture sačinjavaju bivši košarkaši.

- Apostrofirao bih kako su u vodstvu kluba gotovo sve moji bivši igrači, oni su vezani za mene i ja sam vezan za njih, radi se o ljudima koji su dobro upoznati sa strukom kojom se bave. Iznimno smo zadovoljni radom najmlađeg trenera u HT Premijer ligi, našeg Maria Štirjana (28) koji ima nevjerojatnu kemiju sa svlačionicom gdje isto tako imamo senatore poput Damira Markote i Ivana Novačića koji su primjer mladim igračima kao netko s bogatim iskustvom igranja na najvišem nivou - zaključio je Spahija.

U posljednjem susretu u 4. kolu Cibona je slavila sa šest poena razlike u napetoj završnici. Vidjet ćemo tko će jače gristi nakon poraza iz prošlog kola, Vukovi koji su poraženi od Cedevite Junior (80:78) ili Dinamo koji se opekao kod Bosca (111:105). Navijače je na utakmicu putem klupskih stranica pozvao Ivan Novačić, sudeći po reakcijama i prodanim ulaznicama, buke s tribine neće izostajati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:34