ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
Lovro Gnjidić za JL

‘Zakucavanje? Ne treba raditi senzaciju od toga. Tata Boris pomogne savjetom, a uzor mi je Dončić‘

S obzirom na iznimnu motoričnost i briljantnu tehniku radi se o jednom od najvećih domaćih talenata
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 03. studeni 2020. 21:46

Na otprilike tri i pol minute tada već završene utakmice između Cibone i Primorske lopta je stigla do Lovre Gnjidića (19), mladića kojemu je, zbog plusa od preko 30 poena, trener Velić namijenio posljednju dionicu. Gnjidić je prihvatio loptu, pred njega je istrčao visoki Macura, a Cibonin mladić ga se efektno riješio driblingom iza leđa pa produžio na zakucavanje.

Klinci zaduženi za brisanje parketa u nevjerici su se primili za glavu. Kao uostalom i svi u dvorani, pa čak i igrači Primorske, unatoč tome što ih je trener Žakelj samo koju minutu ranije dobro ribao na time-outu. Nedostaje agresivnosti Gnjidić je u nekoliko navrata pokazao da je nevjerojatno motoričan igrač, s briljantnom tehnikom. Zasigurno se radi o jednom od najvećih domaćih talenata na bekovskim pozicijama.

Dan nakon što se nekoliko highlightsa odvrtjelo na društvenim mrežama, Lovro je stao na loptu.

- Mislim da sam jako dobro iskoristio minute koje mi je trener dao i zbog toga mogu biti zadovoljan. Ali ne treba raditi senzaciju od toga, bilo je u tom trenutku +30 i Primorska nije bila baš u najboljem momentu - pojašnjava dodajući kako ima osjećaj da je u mlađim kategorijama mogao puno više napraviti.

Gnjidićeva zakucavanja možete pogledati OVDJE.

- Tada je moglo biti i bolje osobito što se tiče razvoja. Ali sada dajem sve od sebe da bude nešto i idem prema tom cilju.

Velić je hvalio Gnjidića, ali i opomenuo da mora biti agresivniji upravo zbog svog talenta.

- Da, pa bio sam dosta pasivan na početku na treninzima. Ali svi me forsiraju da postanem puno agresivniji igrač, i treneri i suigrači. Nisam to do sada radio i sigurno da se trebam naviknuti. Ali prvenstveno moram i ja shvatiti da mogu i steći samopouzdanje za takve stvari.

Popraviti obranu Ističe kako bi volio poraditi i na još nekim stvarima.

- Jako puno na obrambenom dijelu, ali vjerujem da će i to doći s radom i iskustvom. Sigurno da će mu u tome pomoći i savjeti roditelji, bivši košarkaši Boris i Lidija. - Tata Boris pomogne tu i tamo savjetom, znamo popričati i o mojoj igri - dodaje Lovro kojemu je igrački uzor Luka Dončić...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 17:34