Vladimir Anzulović

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
DINAMO U ČETVRTFINALU

Zaobilazni put je spao bolji jer je Anzulović mogao posložiti kostur: ‘Igrači su shvatili svoje uloge‘

Zagrepčani su u svojoj premijernoj premijerligaškoj sezoni dva kola prije kraja osigurali doigravanje
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. travanj 2023. 15:43

Košarkaši Dinama u svojoj su debitantskoj sezoni u HT Premijer ligi ostvarili sjajan uspjeh potvrđen ovaj tjedan. Pobjedom protiv sinjskog Alkara u 8. kolu Lige za ostanak (99:72) osiguran je nastup u doigravanju, četvrtfinalu prije kojeg im ostaje još gradski okršaj kod Bosca i onda na koncu domaćinstvo Gorici. Plavi dečki u premijernoj su premijerligaškoj sezoni dogurali do polufinala Kupa Krešimir Ćosić i mjesta u doigravanju, dok su se prije samo dva mjeseca hvatali su se za glave kad su propustili izboriti Ligu za prvaka. U međuvremenu je došlo i do promjene trenera, na mjesto Marija Štirjana stigao je daleko iskusniji Vladimir Anzulović...

- Bili smo u dosta teškoj situaciji uoči Lige za ostanak, momčad je upala u seriju loših rezultata, međutim dečki su zaista podigli glave i iznijeli su ovaj dio sezone otkako sam im postao trener, baš onako kako spada. Istina je, taj jedan minimalistički cilj što se tiče ostanka u ligi smo ispunili, sad koliko daleko možemo gledati u budućnost, time se ne bih opterećivao. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Alkara i nemam druge nego čestitati dečkima, kako treniraju tako i igraju - rekao je Anzulović.

Pobjeđujemo kao ekipa

Bila je to još jedna odlučujuća pobjeda za Dinamo, koji je ove sezone jednu takvu utakmicu i izgubio, na gostovanju kod Furnira u izravnoj borbi za ulazak među šest pri kraju prvog dijela natjecanja. Sad je bilo drukčije. Može li Dinamo nastaviti tim smjerom?

- Smatram da Dinamo cijelo vrijeme pokazuje svoje pravo lice. Razdoblje prije mog dolaska me ne zanima, već samo ono što slijedi. U ovih mjesec dana mogu reći kako je jedina slaba utakmica bila protiv Škrljeva, za sve ostalo dečki zaslužuju pohvale. Dapače, čak ih u porazu od Bosca nemam za što kriviti, odigrali smo utakmicu na visokoj razini usprkos tome što nam je pola momčadi bilo pod virozom - dodaje trener.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Uz Anzulovića u klub je došlo i pojačanje, Amerikanac s ciparskom putovnicom Romelo Burrell koji je proveo pola sezone u Omoniji. Klub se doduše nešto ranije sporazumno razišao s iskusnim Damirom Markotom, ali iznjedrila su se nova lica na terenu koja su počela pružati što bolje partije. Ivan Vučić bio je najbolji u trijumfu protiv Alkara (25 poena, 7-7 iz igre), sve bolje brojke upisuje i Marin Vručinić, tu su i neka mlada lica, poput Dugandžića, Malekinušića koji ovoliku minutažu ne bi skupili da je Dinamo svaki vikend igrao protiv Cibone, Cedevite Junior, Zadra, Splita...

- Pobjeđujemo kao ekipa, igrači su shvatili svoje uloge. Još jednom ću apostrofirati koliko nam je značio povratak kapetana Garafolića na kojeg nismo mogli računati u prvih nekoliko kola - zaključio je Vladimir Anzulović.

Kad se sve zbroji, dva nakon poraza od Furnira ispada i bolje da su išli ovim obilaznim putem i stigli do doigravanja. Momčad je dobila vremena da se posloži, uspostavljen je kostur i za sljedeću sezonu, došao je novi trener, stvari su se “resetirale”, dok su momci dokazali da je Dinamovo pravo lice ono pobjedničko.

Značajne pobjede

Dinamo - Alkar 91:83 (prva premijerligaška pobjeda)

Alkar - Dinamo 74:86 (prva gostujuća pobjeda)

Kvarner - Dinamo 91:99 (pobjeda u četvrtfinalu Kupa)

Dinamo - Alkar 99:72 (osigurano doigravanje)

Predsjednik Pojatina: Stabilan smo klub, takva je sad i momčad

Uspjehom svoje momčadi zadovoljan je i predsjednik kluba Marijan Pojatina koji se osvrnuo na zadane ciljeve uoči sezone...

- Naravno, bilo nam je žao kad nismo uspjeli izboriti Ligu za prvaka, to su utakmice koje donose više medijske pažnje, navijača, ali naš zadatak bio je onda među posljednjih šest momčadi napraviti najbolji rezultat što smo u konačnico i ispunili. Igrači su se pokazali u ovom razdoblju, drago mi je da smo mogli vidjeti i kako ovi mlađi sazrijevaju. Stabilna smo momčad i klub, ispunjavamo sve naše financijske obaveze. (ia)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:12