Ivan Perinčić

 ZVONKO PAVIC Cropix
NESVAKIDAŠNJA SCENA

‘Zaratili‘ hrvatski treneri, pale teške riječi: ‘U njemu nema ljudskosti, ne bi mu kruna pala s glave‘

‘Žao mi je da trener Zadra to nema u sebi i da nam nije htio izaći ususret‘, kaže trener Dubrovnika
Piše: Vito TomasObjavljeno: 02. travanj 2024. 22:27

U 28. kolu FAVBET Premijer lige Zadar je kod kuće bez većih problema s 88:70 svladao ekipu Dubrovnika. Otpor gostiju trajao je samo u prvoj četvrtini, no već u drugoj Zadar je ubacio u višu brzinu i, koristeći igrače iz drugog plana, susret mirno priveo kraju. U idućem kolu Zadar očekuje gostovanje kod Dinamo Zagreba, dok Dubrovnik dočekuje Škrljevo.

Prve minute susreta nisu donijele atraktivnu košarku. Relativno loš ulazak Zadrana u utakmicu iskoristili su gosti zaključivši četvrtinu s vodstvom 18:16. Najviše se u tom periodu istaknuo Tomislav Cvitković, ubacivši 11 poena. Ipak, već u drugoj četvrtini kapitalni igrači Zadra povezali su 14:0 seriju i odvojili se od Dubrovnika.

Drugi dio donio je priliku igračima s klupe, kojima se pak otvorio vanjski šut, pa smo u nastavku vidjeli četiri trice u četiri minute. Sjajnu treću četvrtinu zaključio je Krševan Klarica, koji je u manje od dvije minute postigao 11 poena. Dubrovčani do kraja nisu uspjeli zaprijetiti, a za utjehu im ostaje 22:18 pobjeda u zadnjoj četvrtini.

Najbolji pojedinci kod domaćina bili su Klarica (23 poena, osam skokova), Dario Drežnjak (18 poena, pet skokova) i Patrik Jambrović (15 poena, četiri skoka, šest asistencija), dok je najučinkovitiji kod Dubrovnika bio Cvitković (13 poena).

Danijel Jusup, trener Zadra:

- Dobili smo utakmicu, nije se nitko ozlijedio, moja je intencija bila da odmorimo Lakića i Božića. Žganec i Ramljak su igrali malo, s tog aspekta mogu biti zadovoljan. Neki su bolje a neki lošije iskoristili priliku, to ćemo analizirati danas i sutra. Bitno je da se trude, da je voljni moment utakmice i da ove utakmice uz ovakav ritam možemo pobjeđivati na ovakav način. Prisiljeni smo da dečkima s klupe damo dosta veću minutažu.

Ivan Perinčić, trener Dubrovnika:

- Čudna utakmica, imali smo problema s dolaskom, stigli u zadnji čas, više od pola utakmice, čak smo i dobro reagirali, Morat ćemo poraditi da nam se više ovakve stvari ne događaja, možda da idemo ranije na put ili imamo dnevni odmor. Više mi je od same utakmice važna ljudskost i kolegijalnost, žao mi je da trener Zadra to nema u sebi i da nam nije htio izaći ususret i da utakmica bude malo kasnije, ne bi mu kruna s glave pala. Na kraju zaslužena pobjeda Zadra

Lovre Klarić, igrač Dubrovnika:

- Zadar je uvjerljivo prva momčad lige, to su pokazali i danas. Mi smo došli malo nezgodno s puta, pokvario nam se kombi, stigli smo pola sata prije utakmice. Nemam ništa z azamjeriti momcima, dali smo sve od sebe, moramo biti i malo realni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. srpanj 2024 05:24