/ Ronald Gorsic / CROPIX
REUNION U JENISEJU

HRVATSKA PTICA SELICA PROMIJENILA VEĆ TREĆI RUSKI KLUB I DOŠLA KOD BIVŠEG IZBORNIKA 'On je sa svojih 210 cm točno ono što mi je trebalo'

Posljednji klubovi Tomislava Zubčića bili su Igokea i Manresa.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 31. srpanj 2019. 14:01

Krasnojarsk, grad u srcu Sibira, od jeseni će biti novi dom Tomislava Zubčića (29) koji je potpisao za Jenisej u kojem je prije nekoliko tjedana trener postao bivši hrvatski izbornik Dražen Anzulović.

- Hrvatski igrači su mi uvijek prvi izbor - objašnjava Zula svoj potez.

- I ne samo igrači jer sam dogovorio još jedno naše pojačanje. Sa mnom će u Krasnojarsk i kondicijski trener Mate Psarić, koji je do sada bio u Cedeviti.

Zubčiću će pak Jenisej biti već treći ruski klub u karijeri, koja ga je iz Cibone prvo odvela u Lietuvos Rytas, uslijedio je povratak u Cedevitu, potom odlazak u Razvojnu NBA ligu (Oklahoma City Blue), da bi od 2016. igrao još za Avtodor Saratov, Nižnji Novgorod, Trabzonspor, Bonn, Igokeu i Manresu.

- Kako nam je došao i Dustin Hogue, “undersized” centar iz Trenta, Zubo je sa svojih 210 cm točno ono što mi je trebalo i od početka mi je bio prva opcija. Potpisao bi i ranije, ali čekao je još neke stvari koje mu se, srećom po mene, nisu otvorile - istaknuo je Anzulović.

Treće pojačanje u Krasnojarsku je Davion Berry, bek iz Panioniosa koji je prošle sezone bio najbolji strijelac (20,1 poen u prosjeku) grčke lige i s kojim je momčad dobila prvu napadačku opciju.

- Tražim još playa i primarno “tricu” koja može igrati i na “dvojci”.

Kako pripreme kreću 10. kolovoza, vremena još ima...

- Kamp nam je u Litvi, bit ćemo tamo 20 dana, onda nas čeka 10 dana u Bormiju, gdje će nam protivnici u pripremnim utakmicama biti Milano, Varese i Würzburg, a potom dolazimo na jedan tjedan u Zagreb igrati s Krkom, Zabokom i još jednu koju trebamo dogovoriti - zaključio je Dražen Anzulović.

Linker
29. travanj 2024 14:33