Damir Krajač / CROPIX
PONOVNO U KINI

HRVATSKA U ŠANGAJU IGRA PROTIV PROTIVNIKA KOJI BRUSE FORMU ZA SP 'Želimo vidjeti da naši igrači izgledaju kao momčad'

U sljedeća tri dana zaključit će se ovoljetna priča naše reprezentacije, u kojoj je Veljko Mršić preko Las Vegasa, Šenžena i sada kroz Šangaj želio testirati što je mogući veći broj igrača potencijalno zanimljivih kad se skupi ono što zovemo A reprezentacijom.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 11:09

Ova koja je stigla u Šangaj to svakako nije, ovo je vrsta vrlo darovitih, ali neiskusnih igrača, sastavljena od mladića koji su lani i ovoga ljeta činili U-20 vrstu. Usput, ovdje u Šangaju Veljko Mršić bit će samo supervizor jer će utakmice voditi Damir Rajković, koji je lani s U-20 reprezentacijom osvojio europsko srebro, a ovoga je ljeta bio sedmi na EP-u.

Protivnici koji su stigli u Šangaj, pak, bit će reprezentacije koje se spremaju za SP, od današnjeg Portorika (13.30), preko domaćina Kine (nedjelja, 10.00), zaključno s Angolom (ponedjeljak, 10.00). Sve skupa znači velik izazov za našu vrstu, prije svega u sudaru s nepredvidljivim Portorikom, s kojim danas otvaramo turnir.

- Portoriko je ovdje bez J.J. Baree, koji im je bio najbolji strijelac u kvalifikacijama, a na Panameričkim igrama, s kojih dolaze u Šangaj, isticali su se Devon Collier i Emmy Andujar. Iskaču i bekovi Huertas te novi igrač Estudiantesa Gian Clavell te visoki igrači Tyler Davis, koji ima ugovor u Xinjiangu, te Isaiah Pineiro​ iz Portlanda.

Svakako je to vrlo ozbiljna momčad. No što očekivati od naših?

- Želimo vidjeti da ovi naši igrači izgledaju kao momčad, ali i da testiramo kako se snalaze na ovoj razini, jer velika većina naših igrača nije do sada imala prilike igrati utakmice protiv ovako snažnih protivnika koji su svi odreda puno iskusniji od nas. Ovdje smo uvjerljivo najmlađa momčad - javio je Veljko Mršić.

Podsjetimo, Hrvatska je prema Šangaju otputovala nakon nekoliko dana zajedničkih treninga u Draženovu domu, a boje naše vrste branit će na ovom turniru: Karlo Uljarević, Dario Drežnjak, Toni Perković, Josip Barnjak, Bruno Rebić, Jan Palokaj, Ivan Vrgoč, Lovro Buljević, Antonio Jordano, Mateo Čolak, Luka Tomas i Domagoj Proleta.

Od ovih 12 igrača, podsjetimo, samo su dvojica već oblačila dres A vrste, na kvalifikacijama za SP. Bili su to Karlo Uljarević i Toni Perković. Uz njih dvojicu na zadnjem turniru u Šenženu bili su i Dario Drežnjak i Josip Barnjak, pa je ovoj četvorici, kao i izborniku Mršiću, pa i team-manageru Igoru Kolariću, ovo drugi posjet Kini ovoga ljeta. Mršić i Kolarić su, k tome, bili i u Las Vegasu u prvoj polovici srpnja...

Linker
16. travanj 2024 06:00