CRONOS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
OGLASIO SE KLUB

Hrvatski reprezentativac oporavlja se teške ozljede, ove sezone najvjerojatnije neće zaigrati

Krilni centar je ozlijedio križne ligamente lijevog koljena u prosincu 2022. godine
Piše: HinaObjavljeno: 03. veljača 2024. 07:26

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dragan Bender (26), koji je prije više od godinu dana ozlijedio koljeno, dobro se oporavlja ali se ove sezone najvjerojatnije neće vratiti na parket, izvijestio je u petak španjolski prvoligaš Monbus Obradoiro.

Krilni centar je ozlijedio križne ligamente lijevog koljena u prosincu 2022. tijekom utakmice španjolskog prvenstva između Bilbao Basketa i Monbus Obradoira (77-80). Ovaj tjedan je doputovao u grad Santiago de Compostelu, na sjeveru Španjolske, kako bi ga pregledali klupski liječnici.

"Evolucija operacije izvedene na prednjim križnim ligamentima koljena je pozitivna. Taj proces je povoljan, iako spor, budući da je u utakmici s Bilbaom ponovo ozlijedio isto koljeno od čije se ozljede već bio oporavljao", naveo je šef liječničkog tima Jesús Marque.

"Sve to usporava njegov povratak na parket, te bi mu otežalo igranje u sezoni 2023./2024", dodao je.

Bender je u svibnju 2021. igrajući za Maccabi iz Tel Aviva ozlijedio lijevo koljeno zbog čega je pauzirao do kolovoza 2022. kada je prešao u Monbus Obradoiro. No četiri mjeseca kasnije pao je na to isto koljeno tijekom jednog skoka u posljednjim minutama utakmice s Bilbao Basketom. Od tada nije igrao.

"Prisutnost igrača u gradu poslužila je jačanju veza između kluba i igrača, koji ulaže sve napore da se oporavi", priopćio je Monbus Obradoiro. "Isto tako, klub iz dana u dan prati Benderov napredak s namjerom da što prije počne uživati u njegovim igrama", dodao je.

Bender je tijekom odigranih deset utakmica za Obradoiro prošle sezone zabijao u prosjeku 17,2 koša uz 6,6 skokova. Klub će aktivirati njegov ugovor u trenutku kada bude mogao igrati.

"On je i dalje vezan za Monbus Obradoiro na način da će se, čim bude dostupan, pridružiti obvezama momčadi", priopćio je klub.

Monbus Obradoiro zauzima 15. mjesto među 18 klubova prve španjolske lige. U dosadašnjem dijelu prvenstva upisao je 6 pobjeda i 14 poraza.

Bender je karijeru počeo u Splitu i Kaštelima, a sa 16 godina je potpisao sedmogodišnji ugovor s Maccabijem. Nakon dvije godine provedene ondje bio je izabran na NBA draftu od strane Phoenix Sunsa. Nakon 187 utakmica, uključujući i one za Milwaukee Buckse i Golden State Warriorse, vratio se u Maccabi. Koljeno je ozlijedio tijekom polufinalne utakmice izraelskog prvenstva zbog čega je pauzirao do dolaska u Obradoiro.

Linker
27. travanj 2024 23:11