Dejan Koturović
 Screenshot: Youtube
Zanimljiva izjava

Ispovijest bivšeg srpskog reprezentativca: ‘Pušio sam marihuanu i dobio viziju bit ćemo prvaci‘

Danas 48-godišnji Koturović se po završetku profesionalne igračke karijere rijetko oglašavao u medijima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. svibanj 2020. 10:41

Dejan Koturović, bivši srpski košarkaški reprezentativac, dao je zanimljivu izjavu koja je glasno odjeknula.

Danas 48-godišnji Koturović se po završetku profesionalne igračke karijere rijetko oglašavao u medijima, ali kada to napravi, onda obično bude vrlo specifično.

Tako je za Balkan info opisao svoja iskustva s marihuanom koju je konzumirao dok je igrao za Albu, ali, kako kaže, iz medicinskih razloga.

"Nje to bilo redovno, rijetko sam konzumirao džoint. Sjećam se da sam tada dobio tjedan dana slobodno i sjedio sam sa svojim prijateljem Amerom i jednim njegovim prijateljem i od ponedjeljka do petka smo svaki dan zapalili jedan džoint. To me spasilo nekih bolova", rekao je Koturović.

"Uglavnom, nastavio sam pušiti redovitije. Tada sam mislio da to nije nikakva laka droga, nego lijek, ali kasnije sam shvatio da to baš nije tako", dodao je Koturović.

Onda se bližio odlazak na Svjetsko prvenstvo u SAD-u, točnije u Indianapolisu 2002. godine.

"Više na nagovor prijatelja shvatio sam da ne smijem više pušiti marihuanu jer mi sutra počinju pripreme za prvenstvo. I rekao sam bit ću čist. Legao sam u krevet i dobio sam viziju. Vidio sam nas, cijelu reprezentaciju kako se penjemo na pobjedničko postolje, a da sam ja proglašen za MVP-a turnira. Sa suzama u očima sam to povjerovao", dodao je Koturović.

Srbija je na natjecanju osvojila naslov svjetskog prvaka pobjedom protiv Argentine u finalu, a Koturović je turnir završio s prosjekom od 12.8 poena i 7.1 skokom po susretu.

Linker
25. travanj 2024 16:46