John Gichigi Getty Images
TRENUTAK ZA ANTOLOGIJU

JEDAN OD EMOTIVNIJIH TRENUTAKA U KUKOČEVOJ KARIJERI! CIJELA MOMČAD PODIGLA JE ČAŠE ZA HRVATA: Ovo je za Tonija, to što si ti ovdje prošao, nitko nije!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2020. 12:20

Toni Kukoč dosta je spominjano ime zadnjih tjedana, prvo nakon što je (neopravdano) izostavljen i ove godine s popisa nominiranih u Kuću slavnih, a saga se nastavila i sa pričom o dokumentarnom filmu Posljednji ples, a gdje je prvo "iščupan" s plakata, te gdje je, iako jedan od značajan igrača Bullsa, dobio tek - mrvice...

Jedan od njegovih najvećih "odvjetnika" postao je Steve Kerr, slavni tricaš Bullsa u to vrijeme, a koji je u jednom intervjuu otkrio nove detalje...

"Nakon što smo '98. osvojili treći naslov zaredom i šesti tog desetljeća, trener Phil Jackson pozvao je trenere, igrače i njihove supruge u Chicago na večeru. Usred objeda naložio je svim igračima da mu se pridruže u posebnom, zatvorenom salonu. Rekao nam je da sjednemo za okrugli stol, na kojem su nas čekala birana žestoka pića i skupe cigare te naredio da svatko od nas mora izreći zdravicu.", otkrio je i dodaje:

"Bilo je posebno dirljivo i svečano. Znali smo da je to naša posljednja večera, zadnje okupljanje na kojem su zajedno svi članovi dinastije koja je vladala NBA ligom", prisjeća se Kerr i otkriva kome je nazdravio kada je došao red na njega:

Chicago Bulls guard Michael Jordan (L), injured forward Scottie Pippen (C) and forward Toni Kukoc watch their teammates play against the Milwaukee Bucks during the second quarter 05 December at the United Center, in Chicago, IL.  Pippen has demanded that he be traded to another team following his recovery from foot surgery.  AFP PHOTO/VINCENT LAFORET (Photo by VINCENT LAFORET / AFP)
VINCENT LAFORET / AFP

"Podigao sam čašu i rekao: Ovo je za Tonija, jer nitko nije morao proći ono što je on prošao. Trpio je nepodnošljivi pritisak od Michaela i Scottieja i usprkos tome se izborio za svoj status. Jordan i Pippen su ga gazili jer je bio uzdanica omraženog menadžera Jerryja Krausea, a Toni je samo želio igrati. I zato svoju zdravicu posvećujem Toniju, jer je i pored svega ovoga dokazao kako je fantastičan igrač. Zato želim da zna koliko znači našoj momčadi."

Dokumentarac o Jordanu i Bullsima ruši sve rekorde gledanosti...

"Kukoč je morao biti na toj fotografiji!", govorio je još ranije Kerr.

Linker
23. travanj 2024 15:38