Getty Images
ČESI NADOMAK ČETVRTFINALA

JEDAN OD FAVORITA ZA MEDALJU PAKIRA KOFERE, A NAJVEĆE IZNENAĐENJE SVJETSKOG PRVENSTVA NE POSUSTAJE Ni MVP NBA lige ih nije uspio zaustaviti!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. rujan 2019. 14:50

Giannis Antetokounmpo, MVP prošle sezone NBA lige, i njegova Grčka neće vidjeti četvrtfinale Svjetskog prvenstva. U posljednjem kolu natjecanja po skupinama pobijedili su Češku s rezultatom 84:77, ali to im nije dovoljno za plasman među 8 najboljih svjetskih reprezentacija. Četvrtfinalu su sada blizu Česi koje od tog uspjeha može udaljiti samo poraz SAD-a od Brazila.

Grčka je u utakmicu ušla s idejom da brzo dođu do 12 poena razlike, koliko im je bilo potrebno da bi u potencijalnom krugu s Češkom i Brazilom imali najbolju koš-razliku. Dobro su otvorili utakmicu, imali nakon 10 minuta 18:12, ali Češka nije dopustila da prednost dođe do veće margine. Svaki put kada bi se Brazilci odvojili, Česi bi imali odgovor i držali razliku u okvirima koji su im odgovarali.

Kako je utakmica odmicala, tako je Češka igrala sve bolje, došla i do vodstva, ali onda je Grčka krajem treće četvrtine opet napravila veliku seriju. Tada je ključ bio Thanasis Antetokounmpo, koji je povezao nekoliko odličnih poteza, a na njegovim rukama Grčka je došla i do željenih 12 poena razlike.

No, Češka nije odustajala, s nekoliko ubačaja za tri poena vratila je utakmicu u željeni okvir te se na kraju obranila od posljednjih napada Grčke te je utakmica završila sa sedam poena razlike za Grčku. Češkoj za prolazak među 8 najboljih sada treba bilo kakva pobjeda SAD-a nad Brazilom. Ako se dogodi pobjeda Brazilaca, onda u četvrtfinale odlaze družina Aleksandra Petrovića i SAD.

Jaromir Bohačik je s 25 poena bio najbolji igrač Češke, a Patri Auda i Tomas Satoransky su dodali po 13 poena. Nick Calathes je za Grčku ubacio 27 poena te imao po 6 skokova i asistencija, a Kostas Sloukas je dodao 16 poena. Giannis je utakmicu završio s 12 poena, 9 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene lopte, ali i 5 prekršaja i 4 izgubljene lopte.

Linker
01. svibanj 2024 12:35