Roko Prkačin
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
EUROLIGA

KADETSKI PRVACI EUROPE OPET U PRILICI BORITI SE ZA NASLOV Talentirana generacija koju predvodi Roko Prkačin mogla bi dobiti i neočekivanja pojačanja

Cibonini će klinci u Valenciji, od 27. do 29. prosinca igrati kvalifikacijski turnir, zajedno s momčadima Barcelone, Gran Canarije, Asvela, Olympiacosa, Tofaša, Unicaje i Valencije.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. listopad 2019. 12:39

Dobre vijesti stigle su za Cibonine juniore, igrače rođene 2002. godine i mlađe, generaciju koju predvodi najbolji igrač ovoga godišta u Europi, Roko Prkačin. Naime, Euroliga je Cibonu uvrstila u kvalifikacijski turnir s kojega će najbolja momčad steći pravo igranja na završnici juniorske Eurolige, koja će se igrati usporedo s pravim Final Fourom, u svibnju u njemačkom Kölnu.

Dakle, Cibonini će klinci u Valenciji, od 27. do 29. prosinca igrati kvalifikacijski turnir, zajedno s momčadima Barcelone, Gran Canarije, Asvela, Olympiacosa, Tofaša, Unicaje i Valencije, a samo će najbolja momčad dalje. Ždrijeb nije lak, ali mogli su Vučići i lošije proći, mogli su, recimo, igrati u skupini u kojoj je i Real Madrid, za koji će igrati Osman Garuba i naš Boris Tišma.

Ovako će Roko Prkačin i njegov prijatelji - a Lovro Buljević, Filip Paponja i Hrvoje Majcunić su zajedno s Prkačinom lani bili kadetski prvaci Europe, a ovoga proljeća ovi su igrači, s godinu dana starijima osvojili i juniorsku ABA ligu, uz dominaciju unutar Hrvatske - imati šansu stići do Kőlna. Podsjetimo, 2011. godine je KK Zagreb zajedno s Darijem Šarićem, Mariom Hezonjom i Dominikom Mavrom osvojio juniorsku Euroligu u Barceloni.

Treba još dodati kako pravila dopuštaju da Cibona za ovaj kvalifikacijski turnir pozove dva igrača, pa nije isključeno da se Vučići na taj način osnaže, jer mogla bi Cibona na ovom turniru, recimo, uz pozivnice Mateju Bošnjaku (Cedevita Junior) i Ivanu Perasoviću (Split) imati četiri igrača iz prve petorke koja je lani postala prvak Europe (Paponja, Prkačin, Perasović i Bošnjak), s time da je peti iz te petorke, Boris Tišma, u Real Madridu.

Moglo bi ovo biti dosta zgodno...

Linker
06. svibanj 2024 02:42