Simone Fontecchio je promašio dva slobodna bacanja za Italiju

 FIBA
POTPUNO NEVJEROJATNO

Kao u Matrixu! Francuska u dvije utakmice bila na rubu iste katastrofe, semafor je pokazivao 75:77...

U samim završnicama utakmica francuski protivnici su imali dva slobodna bacanja, ali su i Turci i Talijani promašili.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 14. rujan 2022. 22:12

Francuska je u polufinalu Europskog prvenstva u košarci nakon što su nakon produžetka bili bolji od Italije. Tako su se Francuzi plasirali među četiri najbolje europske momčadi nakon što su u nokaut utakmicama dva puta slavili nakon produžetka - prvi put protiv Turske, a sada i protiv Italije.

Činjenica da su Francuzi dva puta igrali produžetke nije toliko čudna, ali definitivno jeste to da je Francuska imala identičnu situaciju protiv sebe u obje utakmice, ali su se oba puta izvukli.

Naime, i Turska i Italija su u samoj završnici utakmice imale rezultat 77:75 i dva slobodna bacanja u svoju korist. Za Turke je na liniji slobodnih bacanja bio Cedi Osman, za Talijane Simone Fontecchio, ponajbolji igrači svojih momčadi, a rezultat je bio isti - i Osman i Fontecchio su promašili oba bacanja, a Francuska iskoristila svoje šanse.

Protiv Turske su Francuskoj ostale 12,2 sekunde, protiv Italije 16,3, ali to im je bilo dovoljno za pobjede. Doduše, Turci su imali i dodatnu prednost jer su imali i loptu u svojim rukama jer je Osman pucao slobodna bacanja nakon nesportske pogreške, ali je Korkmaz izgubio loptu i omogućio Rudyju Gobertu da odvede utakmicu u produžetak. Protiv Talijana je u zadnjim sekundama regularnog dijela bio precizan Thomas Huertel.

Francuska je Tursku na kraju pobijedila rezultatom 87:86, a Italiju 93:85.

Linker
20. travanj 2024 16:05