screenshot: youtube
ODGOVOR ROZIĆA

KAPETAN CIBONE NAKON INCIDENTA U ZADRU 'Još samo čekam da se zatraži moje izručenje Haškom sudu'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 24. svibanj 2016. 17:19

Nakon što se povukao u medijsku zavjetrinu nakon incidenta u završnici druge utakmice polufinala, kad je laktom raskrvario glavu Lovri Bašiću, Marin Rozić se pojavio ispred novinara uoči utakmice odluke o tome tko će u finale, zakazane za srijedu navečer (20.00).

Ovoga puta sve je bilo puno kamera...

- Najprije bih želio podsjetiti gospodu iz Zadra kakav je Cibona gospodski klub. Iako je bilo razmišljanja da ćemo birati lakšeg protivnika u polufinalu uoči utakmice u Rijeci u posljednjem kolu i na taj način izbaciti Zadar iz igre, mi smo se ponijeli gospodski. Naš trener Mulaomerović je gospodski sve presjekao i rekao da ne kalkuliramo, da idemo po pobjedu i tako je bilo. Da nije bilo tako, Zadru bi već završila sezona.

I onda smo došli do ključnog dijela. Udarca u glavu Lovre Bašića, nakon kojega je mladom Zadrovu igraču potekla krv.

- Žao mi je što je to tako ispalo, izgleda to sve na snimci puno ružnije nego jest, a takve se stvari znaju dogoditi u svakoj utakmici. Međutim, malom Lovri se želim ovim putem ispričati. Nije bilo namjerno. No sve ovo što se događa posljednjih dana, nije mi jasno. Još samo čekam da se zatraži izručenje Marina Rozića Haškom sudu.

Objasnio je i zašto se nije ispričao odmah Lovri Bašiću.

- Kad sam ga uhvatio pogledom, shvatio sam da ima krvi, a on je prema meni uputio niz riječi u kojima je na vrlo maštovit način spominjao moju bližu rodbinu i pritom je upotrebljavao seksualne glagole. No, ne zamjeram mu to, bio je u afektu.

Očekuje li osvetu na parketu u srijedu, boji li se, ne nužno Bašića?

- Iskreno, ne bojim se. Očekujem da će igrači Zadra biti pametni, da će sve u srijedu proteći u sportskom nadmetanju na parketu. Pozivam sve Zagrepčane u dvoranu, nadam se da će doći i Tornado, očekujem punu dvoranu i uvjeren sam da ćemo mi biti ti koji će u finale - završio je Marin Rozić.

Linker
27. rujan 2024 17:07