REUTERS/Jim Young / REUTERS
NEKA BUDE ROKOVO PRVENSTVO

KAPETAN HRVATSKE JE SPREMAN ZA KRUNU KARIJERE 'Oporavio sam se, ali trebat ću par utakmica da uđem u ritam'

KAPETAN JE SPREMAN Hrvatska reprezentacija jedna je od rijetkih koja na Eurobakset stiže bez ozlijeđenih igrača
Piše: Ivan ŠtenglObjavljeno: 01. rujan 2017. 11:34

Hrvatska košarkaška reprezentacija jučer je u jutarnjim satima otputovala prema rumunjskom Cluju, gdje ih u petak čeka prva utakmica Europskog prvenstva. Prvi je protivnik Mađarska, od 14 sati. Na odlasku je bila vidljiva nervoza na licima košarkaša, svjesni su i oni sami da je pred njima prilika za velik rezultat. Kako i na terenu tako i izvan njega, reprezentaciju će predvoditi kapetan Roko Ukić.

- Oporavio sam se, fizički sam dobar, odradio sam nekoliko treninga, trebat će mi par utakmica da uđem u ritam. Sva sreća da je prvenstvo dugo, mislim da je ždrijeb idealan jer se kroz skupinu može dignuti forma i mislim da će mi to, u svakom slučaju, pomoći.

Pozitivna nervoza

Kako se dugogodišnjem kapetanu čini ovogodišnji sastav reprezentacije?

- Reprezentacija je dobra, ali moramo biti svjesni da smo puno puta dosad imali velike ambicije i optimizam, ali je rezultat izostao. Kvalitetu imamo, međutim ne odskačemo ničime od ostalih konkurenata, stoga ćemo morati vrhunski odigrati prvenstvo ako želimo rezultat.

Ukić se osvrnuo i na dvojicu stožernih igrača, Bogdanovića i Šarića.

- Oni su po renomeu i po onome što su prikazali na pripremama naša dva najbolja igrača. Na Dariju se jako vidi razlika otkako je otišao u NBA, igra na puno višoj razini, kao i Bojan. No ne smijemo upasti u zamku da će njih dvojica sama riješiti utakmice, svatko treba najbolje odraditi svoju ulogu i kada se sve to spoji u cjelinu, tek onda imamo šansu za nešto više.

Bojan Bogdanović uz Darija Šarića najviše je pokazao na pripremama uoči Europskog prvenstva. Iako je ozračje dobro, i sam je svjestan zadataka pred njima.

- Zadnjih se tjedan dana u reprezentaciji osjeća neka pozitivna nervoza. Jedva smo dočekali da otputujemo za Rumunjsku, da odradimo dva uvodna treninga i da osjetimo teren i atmosferu. Rumunji su i Mađari, po meni, autsajderi, iako ne bih htio podcijeniti Mađare jer imaju i nekoliko solidnih igrača. Rumunji su pak veća nepoznanica; unatoč lošijim pripremama bit će, sigurno, nošeni navijačima - naglasio je Bojan.

Čvrsto na zemlji

Tko će se boriti za vrh u skupini?

- Borba će sigurno biti između nas, Španjolaca i Crnogoraca. Nisu ni Česi loši, ali protiv njih očekujemo pobjedu.

Poraz protiv Slovenije ne vidi kao neku lošu stvar.

- Zvučat će smiješno, ali po meni je dobro da smo izgubili. Ovako smo se vratili u realnost, znamo koliko smo dobri, ali trebamo čvrsto stajati na zemlji.

KADA IGRA HRVATSKA

petak, 1. rujna

14.00 Mađarska - Hrvatska 58-67

16.45 Španjolska - Crna Gora

19.30 Rumunjska - Češka

subota, 2. rujna

14.00 Crna Gora - Mađarska

16.45 Češka - Španjolska

19.30 Hrvatska - Rumunjska 74:58

ponedjeljak, 4. rujna

14.00 Mađarska - Češka

16.45 Crna Gora - Hrvatska 72:76

19.30 Španjolska - Rumunjska

utorak, 5. rujna

14.00 Češka - Crna Gora

16.45 Hrvatska - Španjolska 73-79

19.30 Rumunjska - Mađarska

četvrtak, 7. rujna

13.30 Češka - Hrvatska

16.15 Mađarska - Španjolska

19.45 Crna Gora - Rumunjska

Linker
04. svibanj 2024 22:17