FIBA Eurobasket
GOST KOMENTATOR

KOMENTAR MIRKA NOVOSELA Malo sam se iznervirao...Mi izgleda ne možemo bez drame, ali na Španjolce idemo onako kako smo planirali i željeli

Piše: Mirko NovoselObjavljeno: 05. rujan 2017. 16:16

Malo sam se iznervirao, ali dobro, ne smijem puno... Mi izgleda ne možemo bez drame. Protiv Rumunja smo počeli katastrofalno sa 0:10, sada smo počeli fantastično sa 15:0. Preciznost Bogdanovića, koji je odigrao fantastično, bila je ključ naše velike prednosti, koja nas je u velikom dijelu utakmica držala mirnima.

Praktički, bili smo sigurni do kraja, dopuštali smo Riceu previše, a to je rezultat nedovoljne uigranosti obrane. Ako probije prvu liniju, a ne bi trebao tako lako kraj Ukića ili Popovića, onda netko mora zatvarati leđa u takvim slučajevima. Žorić i Šarić su bili daleko, ostavili su dosta prostora Riceu, koji je to koristio jako dobro. No, kažem, to je stvar treninga, rada nogu, koordinacije u obrani.

Ono što je bilo dobro je bila sigurnost u napadu u većem dijelu utakmice. Šut, veliki broj trica. To nam je dalo sigurnost. Šuterski smo puno jači nego dosad.

U određenim fazama početkom nastavka kada prva postava nije bila na terenu, imali smo problema i tu su Crnogorci, kao jedna jako dobra momčad, znali naplatiti priliku. Ta momčad s odličnim centrima i raspoloženim Riceom zaslužuje respekt svakoga i zato je pobjeda jako vrijedna.

Oni što i dalje ne valja, što se mora izbjeći što prije to bolje, velik je broj izgubljenih lopti. Bogdanović odlično igra i onda dva dugačka dodavanja u prvom dijelu, dvije izgubljene lopte bez razloga pa još ostali... 15-16 izgubljenih je previše po utakmici. Brzopletost ne vodi ničemu.

Ukić je imao probleme s Riceom “jedan na jedan”, ali je odigrao dobru utakmicu u ključnim fazama pogodivši trice i prilično dobro je sve to organizirao.

Nervirao je Planinić. Opet četiri faula u napadu, guranjem, čime smanjuje potencijal za igru u obrani. Tu je velika rezerva, sigurno. Žorić je bio bolji nego u prve dvije utakmice. Kod Simona mora biti bolja obrana jer bile su 2-3 situacije kod skoka kada nije reagirao, a to smo platili tricom protivnika.

Suđenje je bilo bolje, vidi se ulazak Portorikanca, koji je prvorazredni sudac. Protiv momčadi koja je toliko agresivna jako je važno da postoji takav. Šteta što nije bio na onoj lopti kod zadnjeg koša Šarića jer bi sigurno bio faul. No, dobro...

Standings provided by Sofascore LiveScore

E, sad nas čekaju Španjolci. Pokazali su dominaciju na otvaranju turnira. Ta utakmica nije bitna rezultatski. Jučer smo se prilično istrošili u svakom smislu i veliko je pitanje kako će to sve protiv Španjolske izgledati. Pobjedom smo osigurali drugu poziciju, a prvi ili drugi je svejedno po meni. Ulazimo s tri pobjede na Španjolce, onako kako smo željeli i planirali, a to je najbitnije i čestitam svima u Rumunjskoj.

Zagreb, 110317.
Kosarkaska utakmica izmedju KK Cedevite Zagreb i FMP Beograd, posljednje kolo regionalne ABA lige.
Na fotografiji: Mirko Novosel.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

No, tu bih dodao da bih nekako volio da izbjegnemo osminu finala protiv Latvije jer mi se čini za nas najnezgodnija.

Od ostalog u našoj skupini bih spomenuo da su Mađari pokazali da su dobra momčad, da ono protiv nas nije bilo slučajno. Stabilni su, igraju OK i prolazak dalje nije nemoguć, dapače.

Ostali sve po previđanjima. Izdvojit ću da su Slovenci na tri pobjede, a pobjeda protiv Finaca je vrlo vrijedna, kao i njihova igra, posebno Dragića koji je nerješiv problem za sve.

KADA IGRA HRVATSKA

petak, 1. rujna

14.00 Mađarska - Hrvatska 58-67

16.45 Španjolska - Crna Gora

19.30 Rumunjska - Češka

subota, 2. rujna

14.00 Crna Gora - Mađarska

16.45 Češka - Španjolska

19.30 Hrvatska - Rumunjska 74:58

ponedjeljak, 4. rujna

14.00 Mađarska - Češka

16.45 Crna Gora - Hrvatska 72:76

19.30 Španjolska - Rumunjska

utorak, 5. rujna

14.00 Češka - Crna Gora

16.45 Hrvatska - Španjolska 73-79

19.30 Rumunjska - Mađarska

četvrtak, 7. rujna

13.30 Češka - Hrvatska

16.15 Mađarska - Španjolska

19.45 Crna Gora - Rumunjska

Linker
12. svibanj 2024 20:33