Svetislav Pešić

 ANTONIO BALIC Cropix
TIRADA UOČI OI

Aci Petroviću stigla žustra opaska iz susjedstva: ‘Stvaramo srpsku ligu, neće nas on učiti što da radimo‘

‘Prvo i osnovno što treba učiniti jest osnovati profesionalnu košarkašku ligu‘
Piše: SNObjavljeno: 20. srpanj 2024. 19:22

U Beogradu je održana promocija knjige "Bilo jednom u Indianapolisu" Nenada Kiša na kojoj je govorio i trofejni trener Svetislav Pešić. Knjiga je posvećena jednom od najvećeg uspjeha srpskoga sporta, posljednjoj zlatnoj medalji muške košarkaške reprezentacije Jugoslavije prije 22 godine.

Pešić se dotaknuo i hrvatskog košarkaškog stručnjaka Aleksandra Petrovića te je komentirao i aktualne probleme srpske košarke.

image

Svetislav Pešić

ANTONIO BALIC Cropix

- Ne promijenimo li nešto u srpskoj košarci, u prilazu košarci? A koji to prilaz treba biti? Koristim priliku i malo vas gnjavim, ali ne mogu ne pričati o tome kad vidim na okupu sve vas koji volite košarku. Tko smo mi? Ja govorim o košarci i kažem da nismo spremni priznati da netko nešto radi bolje od nas. Nismo spremni. A to ne bi trebala biti sramota. Francuska, Njemačka, Španjolska da ne pričam, Turska - svi oni rade bolje od nas. Svi imaju bolju ligu od nas i imaju u kontinuitetu dobre rezultate i proizvodnju velikog broja mladih igrača. To znači da mi moramo malo izaći iz ovog zatvora ovdje u kojem se nalazimo, s visokim zidovima, i gledati što drugi ljudi rade. I da ponovim: nije sramota učiti od nekog drugog. Ako nisi spreman prihvatiti da netko drugi u životu radi bolje od tebe, ako ja kao trener sa svojih 40 godina rada ne mogu prihvatiti da netko radi bolje od mene, kako ja mogu biti bolji trener? Ja i sada želim biti bolji nego što sam bio prethodnih godina. - započeo je Pešić.

image

Aleksandar Petrović

FIBA

- Moramo osmisliti novu srpsku košarku, s novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno što treba učiniti jest osnovati profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Zmaga Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju... To su dobri treneri, obojicu ih vrlo cijenim, ali nemojte vi nas učiti što mi trebamo napraviti. Vi završavajte svoje poslove, ABA liga je prošlost, ona je donijela svima pomalo, ali mi više nemamo interesa igrati je. Mi biramo igrati i stvarati našu srpsku ligu. - poručio je legendarni trener.

Linker
02. rujan 2024 09:45