Ronald Gorsic / CROPIX
ŠIBENSKI GENIJALCI

Aco Petrović je siguran: 'Dario Šarić je pravi vođa, baš kao što je i Dražen nekad bio'

Dario je pokazao karakteristike pravog vođe, kao što je to Dražen nekoć činio, kaže Petrović
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 26. travanj 2014. 22:01

Aleksandar Petrović u Kombank Areni prati Final 4 regionalne košarkaške lige. Sažetak prve utakmice vrtio mu se oko tri osobe i jednog osjećaja: Blassingame, Šarić i Rimac te nervoza igrača Crvene zvezde.

- Njihovi šutovi nisu bili ni blizu obruča pa tih njihovih 2/32 za tricu ne iznenađuju. Cibona je to sjajno iskoristila i odigrala match up zonu kojom je iznenadila Crvenu zvezdu - kaže Petrović i nastavlja:

- Zona je omogućila Šariću i Blassingameu da se ne troše toliko u obrani i da izdrže 40 minuta u napadu. Blassingame je bio ključni čovjek utakmice, ali ne zbog 28 poena, već zbog načina na koji je razbijao obranu Zvezde.

Iako je američki razigravač zaradio epitet igrača utakmice, ovaj će uspjeh Cibone ipak za vijeke vjekova biti posebno vezan uz jednog igrača.

- Šokirao me napredak Darija Šarića. Pet i pol mjeseci ga nisam imao priliku gledati jer sam bio u Litvi i zaista me impresionirao. U ovih godinu i pol u Ciboni je napravio veliki iskorak, potvrdivši tako sve ono što mu se već godinama predviđa.

Usporedba s Draženom Aci nije omiljena tema, ali ne bježi od nje.

- Drugo je vrijeme, igra se drugačija košarka, zapravo neusporediva. Ipak, ovo su utakmice koje rješavaju pravi lideri, a Dario je pokazao karakteristike pravog vođe, kao što je to Dražen nekoć činio.

Pohvale za kolegu ostavio je za kraj.

- Za mene je Rimac trener sezone, a ne Radonjić koji je imao složenu momčad. Rimac je izdržao u teškim uvjetima, stvorio nevjerojatnu kemiju i doveo je do Eurolige, koja će vodećim ljudima sada stvoriti mnogo problema. Ipak, to je pitanje za nekog drugog - zaključio je Petrović.

Linker
18. svibanj 2024 14:30