NIKSA STIPANICEV Cropix
INTERVJU ZA AS

Aco Petrović: ‘Pričat će se o Dončiću i Jokiću, ali oni neće nadići mog brata. Isfrustrirao me kao nitko‘

‘Dražen me izmasakrirao, sve nas je izmasakrirao u obje utakmice‘
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2024. 10:11

Aleksandar Petrović dao je intervju za španjolsku tiskovinu AS, povodom današnjeg dana koji bi bio 60. rođendan njegovog brata Dražena.

- Za nekoliko godina rasprava o tome tko je najbolji europski igrač u povijesti fokusirat će se na Luku Dončića i Nikolu Jokića, uvjeren sam, ali trag Dražena nadilazi to, njegova je ostavština nešto drugo, igrača koji je srušio barijere NBA lige kasnih 80-ih i ranih 90-ih. Stvorio je put za Europljane budućnosti - rekao je za španjolski list i nastavio:

- Njegove četiri godine u Ciboni najbolji su trenuci u povijesti grada. Između 1984. i 1988. košarka se u Zagrebu doživljavala na doista impresivan način, u te četiri sezone ulaznice su bile rasprodane za svaku utakmicu, uvijek, bez obzira tko je bio protivnik, a spektakl je trajao. Svi su htjeli vidjeti Dražena, ljudi su dolazili satima unaprijed.

- Nitko nije htio propustiti ni utakmicu, ni zagrijavanje - nadodao je.

image

Dražen Petrović

SCREENSHOT: REAL MADRID Screenshot: Real Madrid

Također je govorio i o trenucima kada su on i Dražen stajali na suprotnim stranama.

- Prvi put sam se susreo s njim u Šibenki, a ja u Ciboni, ali to je bilo u njegovim počecima. Najviše sam frustriran otišao kad je Dražen otišao u Real Madrid, a ja sam se tek vratio u Cibonu nakon godinu dana u Scavoliniju. Sreli smo se u dvije utakmice, u polufinalu Kupa pobjednika kupova i tražio sam trenera da ga čuvam... Dražen me izmasakrirao, sve nas je izmasakrirao u obje utakmice na šokantan način (38 koševa u Zagrebu i 47 u uzvratu, u Madridu, s gotovo 80% šuta iz igre u drugom poluvremenu u kojem je u odlučujućoj dionici zabio 25 koševa zaredom ne promašivši niti jednom). Tada sam iz prve ruke vidio kako su se njegovi protivnici osjećali prije, igrači Madrida, na primjer, u sezoni 84.- 85. - opisao je i nastavio:

- Frustracija je bila apsolutna jer te je Dražen uništio na toliko načina: svojim prodorima, šutevima za tri poena, fintama od kojih uvijek padneš i izvodio je slobodna bacanja... Blještavi arsenal napadačke igre zbog kojeg sam se osjećao apsolutno bespomoćno, njegova lakoća u postizanju vas je potopila. Je li bilo psihološkog podbadanja? Od njega do mene, ne; ali pokušao sam bez ikakvog utjecaja pričati bez veze, nije ga bilo briga. Nikada u životu nisam bio toliko frustriran kao u te dvije utakmice protiv Madrida.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Linker
22. listopad 2024 10:18