Ante Tomić

 URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NA INTENZIVNOJ TERAPIJI

Ante Tomić ušao u povijest s 1000. asistencijom u španjolskoj ligi, a onda iščašio gležanj na treningu

Oborio je rekord španjolske lige po broju asistencija za igrača s pozicije centra
Piše: HinaObjavljeno: 03. studeni 2023. 14:39

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić (36) iščašio je gležanj lijeve noge pa će u suradnji s klupskim liječnicima početi "intenzivnu terapiju" kako bi se "što prije vratio na teren", priopćio je u petak katalonski Joventut.

Tomić se ozlijedio u ponedjeljak na treningu zbog čega je u utorak propustio utakmicu Eurokupa u kojoj je njegov Joventut pobijedio sa 108-76 Veoliju Hamburg Towers.

"Liječničkim pregledom je potvrđeno iščašenje lijevog zgloba", izvijestio je klub na svojoj internetskoj stranici. "Tomić će biti podvrgnut intenzivnom tretmanu klupskih liječnika s ciljem da se što prije vrati na teren", dodao je.

Joventut nakon sedam kola španjolskog prvenstva ima tri pobjede i četiri poraza, pa se nalazi na 12. mjestu među 18 klubova.

Tomić je prošli vikend, u svojoj posljednjoj utakmici, oborio rekord španjolske lige po broju asistencija koje je ikada ostvario neki igrač na poziciji centra. On je u gostujućem prvenstvenom porazu 83-113 od Zaragoze upisao 1000. asistenciju od kada je 2010. godine došao u Španjolsku.

Niti jedan drugi centar mu nije blizu po broju dodavanja jer je njegov prvi pratitelj, bivši Realov igrač Felipe Reyes, ostao na 740 asistencija, priopćila je španjolska liga.

Od aktualnih centara u španjolskoj ligi, iza Tomića je na drugom mjestu Augusto Lima iz Unicaje Malage s 321. dodavanjem.

Tomić je prije Joventuta igrao za Barcelonu i Real Madrid.

Igrač s najviše asistencija u povijesti španjolske lige je Marcelo Huertas iz Tenerifa, koji je s pozicije razigravača i šutera upisao 2.759 asistencija.

"Među 80 igrača s najviše asistencija u povijesti španjolske lige samo je jedan centar, Ante Tomić. Moglo bi proći puno godina prije nego mu se neki drugi centar pridruži na toj listi", izvijestila je španjolska liga ACB na svojoj internetskoj stranici.

Linker
30. studeni 2023 04:58