Antonio Vranković u dresu Splita
 VOJKO BASIC Cropix
NOVO POJAČANJE

Antonio Vranković bit će prvi centar Cibone u idućoj sezoni: ‘Velika mi je čast doći u ovaj klub‘

Lani je igrao u dresu Splita, a ostao je dojam da Žuti nisu najbolje koristili njegov potencijal...
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. kolovoz 2021. 17:41

Već se o tome spekuliralo mjesecima, a u subotu je postalo i služebno. Cibona se za narednu sezonu dogovorila s Antoniom Vrankovićem, 213 cm visokim centrom, koji će u listopadu napunuti 25 godina i koji se nalazi u statusu povremenog reprezentativca.

Vranković je lani u ABA ligi bilježio 18 minuta po utakmici, u kojoj je ubacivao 6,5 poena i skupljao 4,5 skoka u dresu Splita, a ostao je dojam da Žuti nisu najbolje koristili njegov potencijal. To tako, tvrde u Ciboni, neće biti slučaj kod njih, jer Vranković dolazi u statusu prvog centra.

- S dolaskom Vrankovićem se može reći da smo kompletirali cijeli roster. Naravno, i dalje ćemo biti aktivni na tržištu i reagirati ako za to bude potrebe. Vjerujemo da ova momčad može igrati modernu košarku i da može ispuniti sve naše ciljeve. Antonio je jedan od najperspektivnijih igrača u Hrvatskoj na svojoj poziciji, hrvatski je reprezentativac i netko tko nam sa svojim fizičkim predispozicijama može puno donijeti, prije svega defanzivno. Mlad je kao i ostatak ekipe tako da sam siguran da će se brzo uklopiti i nadam se da će atmosfera biti odlična te da će s našim igračima činiti dobru i snažnu centarsku liniju. Na njemu je da dobro trenira i da iskoristi svaku priliku koju će dobiti.- rekao je Vladimir Jovanović, Cibonin trener.

Antonio Vranković će se priključiti Vukovima na treningu u ponedjeljak, a prije toga je rekao:

- Velika mi je čast doći u Cibonu, klub koji ima tradiciju. Odmah po završetku sezone je trener Jovanović izrazio želju da dođem i, znajući u kakav sistem dolazim, zapravo dvojbe nije ni bilo. Spreman sam pomoći ekipi koliko treba i što god se od mene očekuje ću ispunjavati na najbolji mogući način. Vidim da su svi mladi i talentirani i mislim da bi uz prihvaćanje uloga u ekipi te na energiju i fizičku spremu, mogli dogurati do nekih svojih ciljeva. Uvijek to podrazumijeva osvajanje što više trofeja, za što ćemo morati biti čvrsti i konstantni.

Iako Jovanović tvrdi da je roster dolaskom Vrankovića kompletiran, ostaje još pitanje hoće li Cibona tražiti krilnog centra koji bi trebao biti pričuva Roku Prkačinu. I dalje je nejasno ostaje li Lovro Gnjidić, i dalje se čini prije ne nego da, a sve su glasnije spekulacije da bi u Zadar mogao Mateo Drežnjak. Cibona ne može servisirati odštetu prema Širokom, a i Drežnjak ima visok ugovor za novu sezonu. No sve to je skupo i za Zadar...

Linker
19. travanj 2024 19:48