Oliver Bunic/afp/profimedia
ZANIMLJIVA IDEJA

Beograd sprema spektakl, Srbi žele dovesti jednu od najboljih momčadi svijeta: ‘Uputit ćemo poziv‘

‘Želimo organizirati utakmicu na otvorenom kao što smo to napravili na Tašmajdanu prije početka sezone‘
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 26. siječanj 2024. 20:17

Zanimljiva ideja dolazi iz Srbije. Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović potvrdio je da njegov klub planira organizirati posebnu utakmicu u čast preminulog košarkaša i trenera Dejana Milojevića.

- Razmišljamo o tome da priredimo meč između Partizana i Golden Statea u čast Dejana Milojevića u Beogradu. Želimo organizirati utakmicu na otvorenom kao što smo to napravili na Tašmajdanu prije početka sezone - rekao je Mijailović za Kurir.

Dejana Milojevića prošle srijede preminuo je od posljedica srčanog udara. Legendarni srpski košarkaš tijekom igračke karijere nastupao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valenciju i Galatasaray. Najveći trag ostavio je upravo u redovima Beograđana s kojima je osvojio dva naslova državnog prvaka, a jednom je bio MVP domaće i regionalne lige.

image
EZRA SHAW Getty Images Via Afp

Uspješan je bio i kao trener. Prvi angažman dobio je u Megi 2012. godine, da bi 2020. otišao u Budućnosti iz Podgorice. Već iduće godine put ga je odnio preko bare gdje je u Golden State Warriorse bio pomoćnik prvog trenera.

- Bilo bi to fenomenalno za oba kluba, kao i za Srbiju. Uputit ćemo im poziv, a spremni smo da Golden Stateu platimo troškove dolaska i boravka u našem gradu. Bio bi to termin u pripremnom periodu. Dejan je bio omiljen u toj NBA ekipi, a suvišno je i govoriti kakav trag je ostavio u našem klubu - zaključio je Mijailović.

Linker
25. travanj 2024 18:57