Arijan Lakić

 JURE MISKOVIC Cropix
UVERTIRA ZA REGIONALNU LIGU

Beogradski košarkaši bolji od Zadra, Jusupova momčad na šestom mjesto ABA Superkupa

Oslabljeni Zadrani u Podgorici su odigrali treću utakmicu u tri dana
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 20. rujan 2023. 17:22

ZADAR 78 - MEGA 101 78:101 (12:21, 18:27, 20:30, 25:22)

PODGORICA SC Morača. Gledatelja 19. Suci: Mario Majkić (Slovenija), Dragan Porobić (Bosna i Hercegovina) i Vojislav Lepetić (Crna Gora).

ZADAR: Klarica 9, Sikirić 2, Žganec 5, Mazalin 11, Njegovan 9, Lakić 17, Mekić 7, Jambrović 5, Grbić, Ramljak 13.

MEGA: Paunović, Miljenović 22, Jelavić 15, Kobzystyi 7, Milutinović, Đurišić 6, Kovačević 4, Plavšić 4, Jović 13, Topić 27, Malovec 3.


Zadar je nakon osobito teškog poraza protiv Mege zauzeo šesto mjesto na ABA Superkupu. Istina, mora se ponoviti kako se nije moglo računati na Božića kroz sve tri utakmice i Drežnjaka u dvije, dok su Žganec i Mazalin u zadnjoj nastupili ozlijeđeni. Primjetno je kako postoje problemi s energijom što čudi jer je Zadar prvi krenuo s pripremama i onda su mu se dogodile “traume”, koje mogu biti i posljedica kondicijskih treninga. Ali, još uvijek traje vrijeme prilagodbe nekih novih igrača, kao i uigravanje uoči nove sezone koja kreće na kraju ovoga mjeseca.

Mega je najmlađa momčad u ABA ligi, a njihov Topić koji je tek punoljetan i godinu stariji Jelavić bili su nerješiva zagonetka. Ako bismo tražili nešto dobro u porazu onda je to iskorak Njegovana kojem samo više treba vjerovati jer je ukazane minute iskoristio jako dobro.

Nije bilo nimalo ugodno otvaranje gledano iz zadarskog kuta, dok se trepnulo okom Mega je povela 9:0. Zadar je na svoje prve poene čekao tri minute, za tri poena ubacio je Žganec. I onda je opet Mega preuzela kontrolu igre i stvarala izraženiju prednost. Teško je opisati sve način na koje je zadarska momčad gubila lopte, k tome šut za tri poena do kraja prve četvrtine nije izgledao nimalo dobro (2-11). Nije se ni Mega u tom dijelu osobito istaknula, ali imali su bolji skok, raznovrsnije napade i raspoloženog Jelavića i Jovića.

U drugoj četvrtini Mega je pritisnula u obrani i napadu, lako su probijali suparničku obranu, ranije spomenutima priključio se Miljenović, pa opet nastavio Jović. Iza toga glavnu ulogu imao je 18-godišnji Topić kojeg je bilo na svim pozicijama i realizirao je napad za plus 21 Mege.

Otvaranje treće dionice obilježio je Topić, potom se dogodio kratki zadarski bljesak, međutim tricama su ih zasuli dodatno Jelavić, Miljenović, Malovec i negdje između Topić. Dovoljno za njihov višak od 23 poena. Trsio su u obrani i napadu Njegovan, zabio je i tricu, ali se na drugoj strani raspucao Jović, potom i Kobzystyi, potom opet Topić, pa je Mega bila na ugodnom vodstvu 86:51 po ulasku u 33. minutu posljednju četvrtine. I onda malo zadarske “kozmetike”, krenulo je izvana Lakića.

Linker
02. prosinac 2023 05:22