Delonte West je potrošio sve što je imao i završio na cesti

 Theimagedirect.com/The Image Direct/Profimedia
NADA SE POVRATKU

Bio je zvijezda, igrao s velikanima, a onda je rasipao silne milijune i postao beskućnik: ‘Borim se sam...‘

Delonte West se nakon karijere odao drogi i alkoholu, te završio na ulici
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2022. 13:32

Delonte West je bio zvijezda NBA lige. U osam godina koliko je proveo u najjačoj ligi na svijetu igrao je za Celticse, Super Sonicse, Cavalierse i Maverickse, a dio karijere je proveo i u Kini i G ligi gdje je 2015. godine završio karijeru. U NBA-u je imao prosjek od 9.7 poena, 2.9 skokova i 3.6 asistenija po utakmici.

Iako se činilo kako je zaradio dovoljno za lagodan život, nakon karijere je dotaknuo dno i postao beskućnik te počeo prositi po ulicama Dallasa. West je potrošio zarađene milijune i počeo se drogirati, a potom postao i beskućnik samo nekoliko godina od zvjezdane karijere.

Vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban mu je platio rehabilitaciju, a pomogao mu je i LeBron James. Iako su se oko njega angažirali, on i dalje prosi po ulicama pa se društvenim mrežama svako toliko prošiti video s nekadašnjim košarkašem. Jedan takav se pojavio na Tik Toku.

U videu koji možete vidjeti OVDJE se vidi kako West razgovara s jednim od NBA fanova kojem je otkrio kako je dio novca ipak investirao u budućnost svoje obitelji prije nego je sve rasipao.

"Pobrinuo sam se za obitelj i njihovu djecu i svakoga od njih tko je išao na fakultet. Pobrinuo sam se da svatko od njih ima svoju kuću", otkrio je West pa odgovorio na pitanje zašto se sada nitko od njih ne pobrine za njega:

"Sam se borim, ne tražim ništa za uzvrat", rekao je West.

Iako trenutno prosi po ulicama Dallasa, nada se da će dobiti šansu za povratak u NBA ligu, ovoga puta kao trener ili skaut.

"Uvijek sam zainteresiran za igru koju volim. Prošle godine sam bio skaut za Dallas Maverickse, a prije tri godine za Boston Celtics. Veselio bi me posao NBA trenera ili pomoćnika u novoj sezoni. To je posao koji uključuje dosta ljudi i nadam se da ću biti u planovima", rekao je West.

Linker
26. studeni 2022 16:59